Юнацька Ліга УЄФА. 2-й тур. «Баварія» – «Динамо». Прев’ю матчу

Юнацька Ліга УЄФА. 2-й тур. «Баварія» – «Динамо». Прев’ю матчу

Київське «Динамо» проведе другий поєдинок групового раунду Юнацької ліги УЄФА сезону 2021/22, суперником в якому виступить мюнхенська «Баварія».

Середа, 29 вересня. Мюнхен, Bayern Campus. Початок о 17:00.

***

Регламент турніру

Минулого сезону Юнацька ліга УЄФА була скасована через пандемію коронавірусу COVID-19. Цього ж року у турнірі візьмуть участь 64 команди, розділені на два потоки – Шлях Ліги чемпіонів УЄФА і Шлях чемпіонів країн. Два потоки зіллються в один, коли розпочнуться ігри на вибування, а саме – стикові матчі 8 і 9 лютого.

Шляхом Ліги чемпіонів підуть 32 юнацьких команди, чиї клуби вийшли до групового етапу Ліги чемпіонів (у тому числі – київське «Динамо»). Шляхом чемпіонів країн вирушать переможці національних юнацьких чемпіонатів із 32 кращих асоціацій рейтингу УЄФА, які не були в Шляху Ліги чемпіонів.

Клуби зіграють із тими ж суперниками, у тій же черговості й в ті ж тижні, що в головному єврокубку. Тобто юнацька команда «Динамо», як і основний склад, зустрінеться з «Баварією», «Барселоною» і «Бенфікою». Матчами з португальським клубом наша команда розпочне та завершить груповий етап.

Переможці восьми груп безпосередньо потраплять до 1/8 фіналу. Вісім других місць зіграють у стикових матчах із переможцями Шляху чемпіонів країн, що визначилися після двох раундів, де спочатку стартують 32 команди.

***

«БАВАРІЯ» U19

Оскільки «Баварія» є постійним учасником основної сітки Ліги чемпіонів, то і юнацька команда мюнхенців не пропустила жодного з семи розіграшів Юнацької ліги УЄФА, яка проводиться з сезону 2013/14.

Щоправда, на відміну від основної команди, юнаки мюнхенського клубу особливих досягнень на міжнародній арені не мають. Із семи спроб команда «Баварія» U19 двічі виходила до 1/8 фіналу (у сезонах 2017/2018 та 2019/2020, причому в обох випадках – із першого місця в групі), але відразу припиняла боротьбу: спочатку програвши мадридському «Реалу» (2:3), а потім поступившись у серії пенальті загребському «Динамо».

Команду наших суперників з нинішнього року очолює 35-річний Данні Гальм, який раніше працював із юнацькою командою аматорського «Некарельца», а також молодіжними командами «Хоффенхайма».

У поточній юнацькій першості чемпіонату Німеччини мюнхенці провели три матчі, в яких двічі виграли та одного разу поступилися за різниці м'ячів 9:3. «Баварія» стартувала з домашньої перемоги над «Фрайбургом» (4:1), потім поступилася на виїзді «Ульму» (0:1), а згодом розгромила в гостях «Саарбрюкен» (5:1). Найрезультативнішими гравцями мюнхенців у цих поєдинках були 18-річний косовський півзахисник Бехар Незірі, його ровесник та колега за амплуа Грант-Леон Мамедова та 17-річний нападник Юсуф Кабадайї – у всіх по два забитих м’ячі.

***

«ДИНАМО» U19

Київське «Динамо» є постійним учасником Юнацької ліги УЄФА, починаючи з сезону 2015/16. У сезоні 2019/20, останньому перед тимчасовим скасуванням турніру, «біло-сині» вийшли до весняного раунду плей-оф, поступившись загребському «Динамо» у драматичній післяматчевій лотереї (0:0, 3:4 у серії пенальті).

Найкращим досягненням нашої команди у головному клубному турнірі серед юнацьких команд Європи є стадія 1/8 фіналу, де динамівці грали двічі – у сезоні 2016/17 (0:3 із «Аяксом») та 2018/19 (0:0, 2:4 у серії пенальті з «Хоффенхаймом»).

У чемпіонаті України підопічні Ігоря Костюка йдуть на 2-й позиції після 9-ти турів, набравши 24 очки. Динамівці впевнено та результативно стартували, перегравши «Верес» (2:0), «Зорю» (4:2), «Минай» (5:1), «Інгулець» (2:1), «Десну» (9:0) та «Колос» (5:1), оступилися у виїзному матчі з «Металістом 1925» (1:2), а потім розгромили «Олександрію» (7:1) та здолали «Рух», який ішов без втрат (2:1).

Найкращими бомбардирами команди в чемпіонаті є Антон Царенко та Самба Діалло – у кожного по 7 голів в активі.

* * *

У рамках першого туру «Динамо» на домашньому стадіоні розгромило фіналіста попереднього розіграшу турніру, лісабонську «Бенфіку» – 4:0 (Боль, 8, Бражко, 65, пен., Волошин, 79, Діалло, 80). А от «Баварія» на виїзді поступилася каталонській «Барселоні» – 0:2 (Луцці Ранхель, 24, Касас, 64). При цьому з 51-ї хвилини мюнхенці грали в меншості після вилучення півзахисника Бехара Незірі, який, відповідно, через дискваліфікацію пропустить майбутню зустріч із нашою командою.

* * *

Суддівські призначення

Головний арбітр – Трустін Фарруджіо Кенн

Асистенти арбітра – Люк Портеллі, Крістофер Франкаланза (усі – Мальта)

Четвертий арбітр – Тімо Герах (Німеччина.)

Спостерігач арбітражу – Аттіла Абрахам (Угорщина)

Делегат УЄФА – Роніт Гласман (Ізраїль)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер