Юнацька Ліга УЄФА. 5-й тур. «Динамо» – «Баварія». Прев’ю матчу

Юнацька Ліга УЄФА. 5-й тур. «Динамо» – «Баварія». Прев’ю матчу

Київське «Динамо» проведе п’ятий поєдинок групового раунду Юнацької ліги УЄФА сезону 2021/22, суперником в якому виступить мюнхенська «Баварія».

Вівторок, 23 листопада. Київ, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. Початок о 16:00.

Трансляція - Dynamo TV (Megogo, Хмара TV)

***

Регламент турніру

Минулого сезону Юнацька ліга УЄФА була скасована через пандемію коронавірусу COVID-19. Цього ж року у турнірі візьмуть участь 64 команди, розділені на два потоки – Шлях Ліги чемпіонів УЄФА і Шлях чемпіонів країн. Два потоки зіллються в один, коли розпочнуться ігри на вибування, а саме – стикові матчі 8 і 9 лютого.

Шляхом Ліги чемпіонів підуть 32 юнацьких команди, чиї клуби вийшли до групового етапу Ліги чемпіонів (у тому числі – київське «Динамо»). Шляхом чемпіонів країн вирушать переможці національних юнацьких чемпіонатів із 32 кращих асоціацій рейтингу УЄФА, які не були в Шляху Ліги чемпіонів.

Клуби зіграють із тими ж суперниками, у тій же черговості й в ті ж тижні, що в головному єврокубку. Тобто юнацька команда «Динамо», як і основний склад, зустрінеться з «Баварією», «Барселоною» і «Бенфікою». Матчами з португальським клубом наша команда розпочне та завершить груповий етап.

Переможці восьми груп безпосередньо потраплять до 1/8 фіналу. Вісім других місць зіграють у стикових матчах із переможцями Шляху чемпіонів країн, що визначилися після двох раундів, де спочатку стартують 32 команди.

***

«ДИНАМО» U19

Київське «Динамо» є постійним учасником Юнацької ліги УЄФА, починаючи з сезону 2015/16. У сезоні 2019/20, останньому перед тимчасовим скасуванням турніру, «біло-сині» вийшли до весняного раунду плей-оф, поступившись загребському «Динамо» у драматичній післяматчевій лотереї (0:0, 3:4 у серії пенальті).

Найкращим досягненням нашої команди у головному клубному турнірі серед юнацьких команд Європи є стадія 1/8 фіналу, де динамівці грали двічі – у сезоні 2016/17 (0:3 із «Аяксом») та 2018/19 (0:0, 2:4 у серії пенальті з «Хоффенхаймом»).

У чемпіонаті України підопічні Ігоря Костюка йдуть на 2-й позиції після 15-ти турів, набравши 34 очки та поступаючись лідеру, донецькому «Шахтарю», трьома балами. Щоправда, львівський «Рух», який поступається «біло-синім» так само трьома очками, має три гри в запасі. Найкращим бомбардиром команди в чемпіонаті є сенегалець Самба Діалло, у якого дев’ять забитих м’ячів.

***

«БАВАРІЯ» U19

Оскільки «Баварія» є постійним учасником основної сітки Ліги чемпіонів, то і юнацька команда мюнхенців не пропустила жодного з семи розіграшів Юнацької ліги УЄФА, яка проводиться з сезону 2013/14.

Щоправда, на відміну від основної команди, юнаки мюнхенського клубу особливих досягнень на міжнародній арені не мають. Із семи спроб команда «Баварія» U19 двічі виходила до 1/8 фіналу (у сезонах 2017/2018 та 2019/2020, причому в обох випадках – із першого місця в групі), але відразу припиняла боротьбу: спочатку програвши мадридському «Реалу» (2:3), а потім поступившись у серії пенальті загребському «Динамо».

Команду наших суперників з нинішнього року очолює 35-річний Данні Гальм, який раніше працював із юнацькою командою аматорського «Некарельца», а також молодіжними командами «Хоффенхайма».

У поточній юнацькій першості чемпіонату Німеччини мюнхенці провели вісім матчів у зоні «Південь – Південь-Захід», в яких чотири рази виграли, одного разу зіграли внічию та тричі поступилися за різниці м'ячів 22:12. «Баварія» набрала 13 очок та посідає дев’яте місце, поступаючись лідеру, «Нюрнбергу», 14 балів.

* * *

У матчі 2-го туру «Динамо» в Мюнхені розгромило суперника – 4:0.

Юнацька Ліга УЄФА. 2 тур

«Баварія» (Мюнхен, Німеччина) – «Динамо» (Київ, Україна – 0:4 (0:1)

29.09.2021. Мюнхен. Кампус «Баварії»

«Баварія»: Хюссельман – Саліхаміджич (Ібрагімович, 58), Лоуренс, Янітцек (к), Херольд – Ваннер, Денк (Веніг, 58), Павлович – Саньянг, Копадо (Мамедов, 70), Кабадай (Айтамер, 75).

«Динамо»: Нещерет – Бенедюк, Боль, Дячук, Вівчаренко (Слесарь, 86) – Бражко, Царенко (Скрипник, 77), Яцик (к) – Н.Волошин (Мельниченко, 87), Діалло (Малиш, 73) – Попов (Горбач, 77).

Голи: Діалло (33, 57), Н.Волошин (59), Скрипник (85)

Попередження: Денк (43), Лоуренс (68), Янітцек (75)

Після чотирьох турів «біло-сині» очолюють турнірну таблицю, набравши 10 очок (3 перемоги, 1 нічия, різниця м’ячів – 12:1), у той час як мюнхенці не мають жодного балу у своєму активі після чотирьох поразок при різниці м'ячів 0:12.

* * *

Суддівські призначення

Головний арбітр – Іон Орлич

Асистенти арбітра – Віктор Мардарь, Василь Єрміскін (усі – Молдова)

Четвертий арбітр – Олексій Деревінський (Україна)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер