Юнацька Ліга УЄФА. «Барселона» - «Динамо» - 0:0. Звіт про матч

Юнацька Ліга УЄФА. «Барселона» - «Динамо» - 0:0. Звіт про матч

У рамках 3-го туру Юнацької ліги УЄФА «Динамо» зустрічалося на виїзді з «Барселоною».

До поєдинку в Іспанії динамівці підходили в ранзі лідерів групи Е, маючи стовідсотковий результат після двох стартових турів, в яких із однаковим рахунком 4:0 були розгромлені «Бенфіка» та «Баварія». Каталонці ж розпочали турнір із перемоги над «Баварією» (2:0), але в наступному матчі поступилися в меншості «Бенфіці» (0:4).

Сьогоднішня зустріч розпочалася у значно спокійнішому темпі, ніж попередні у виконанні «Динамо» – суперники пристосовувалися один до одного, майже не загострюючи гру. Перший небезпечний момент виник на 16-й хвилині біля воріт киян, коли Барбера після навісу з лівого флангу завдавав удару по воротах, однак був неточним.

На екваторі першого тайму динамівці створили відмінний момент для взяття воріт: Самба Діалло розпочав атаку з глибини лівого флангу, Антон Царенко змістився вздовж лінії штрафного та знайшов у карному майданчику Кирила Попова, який, однак, пробив у стійку воріт.

В останній третині першого тайму господарі закріпили за собою ігрову перевагу, яка зберігалася до фінального свистка. За кілька хвилин вже Руслану Нещерету довелося двічі рятувати ворота «Динамо» – наш голкіпер парирував дальній постріл від Барбери та ногами відбив м’яч після добивання від Акомача. А трохи пізніше Фуентес наважився на удар в дальній кут, увійшовши до штрафного, проте спрямував м’яч повз ворота.

Однак і динамівці вміло застосовували пресинг на чужій половині поля та швидко переходили з оборони в атаку, створивши немало шансів для того, щоб повести в рахунку. На старті другої половині зустрічі команди обмінялися моментами: спочатку Волошин прорвався до воріт «Барселони» та відпасував на Діалло, який міг розстрілювати володіння суперників, проте Хуанола встиг постелитися у підкаті. «Барселона» відповіла ударом Барбери з кута воротарського – на щастя для нас, неточним.

Згодом Діалло мав ще одну можливість, в якій пробивав низом у ближній кут із рикошетом від суперника, однак голкіпер «Барселони» Рафус впорався з цим епізодом. Каталонці, у свою чергу, загрожували воротам киян крученим ударом від Гайлана, якому трохи забракло влучності, та пострілом Хуаноли після подачі кутового. Мав момент і Луцці, що з’явився на заміну, – його вихід на побачення з Нещеретом встиг заблокувати Боль.

До слова, на відміну від Оскара Лопеса, який використав майже всі заміни протягом другого тайму, Ігор Костюк вдався лише до двох змін в останню п’ятихвилинку основного часу, випустивши Горбача замість Попова та Скрипника замість Царенка.

На 76-й хвилині вдруге в цьому поєдинку за господарів зіграв каркас воріт: після передачі Волошина від лицьової лінії Антон Царенко в дотик спрямовував м’яч у дальній кут повз Рафуса, але влучив у стійку. А невдовзі вже сам Назар вирішив пробити з гострого кута на правому фланзі, влучивши в сітку лише з зовнішнього боку.

У підсумку – бойова, але безгольова нічия, яка не завадила підопічним Ігоря Костюка зберегти лідерську позицію у своєму квартеті, набравши 7 очок і втримуючи ворота сухими за результатами трьох матчів.

Юнацька ліга УЄФА. 3-й тур

20.10.2021. Барселона, Сан-Жоан-Деспі, стадіон «Міні Естаді»

«Барселона» U19 – «Динамо» U19 – 0:0 (0:0)

«Барселона» U19: Рафус – Хуанола, Альмейда, Ріад (Касас, 90+3), Вальє (Альба,75) – Гаррідо, Касадо (к), Сола – Акомач, Барбера (Луцці, 73), Фуентес (Гайлан, 46).

«Динамо» U19: Нещерет – Бенедюк, Боль, Дячук, Вівчаренко – Бражко, Яцик (к), Царенко (Скрипник, 90), Волошин, Діалло – Попов (Горбач, 85).

Попереджені: Гаррідо (27), Касадо (52), Сола (85), Касас (90+3) – Попов (42), Боль (56), Волошин (88).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер