Юнацька Ліга УЄФА. «Баварія» - «Динамо» - 0:4

Юнацька Ліга УЄФА. «Баварія» - «Динамо» - 0:4

У другому турі Юнацької Ліги УЄФА «Динамо» відправилося у гості до «Баварії». Кияни підійшли до матчу у статусі лідерів групи після розгромної перемоги над «Бенфікою», «Баварія» ж у першому турі поступилася «Барселоні».

Уже на сьомій хвилині кияни могли відкривати рахунок у грі, коли Самба Діалло ледь не скористався обрізкою Ніка Саліхаміджича, який є сином знаменитого гравця «Баварії», а нині її спортивного директора Хасана Саліхаміджича. До речі, Саліхаміджич-старший спостерігав матч з трибуни стадіону.

За кілька хвилин Діалло кинув у прорив правим флангом Назара Волошина, той стріляв із гострого кута, проте м’яч розминувся з воротами. А ще за хвилину Діалло дісталося по ногах від того ж Саліхаміджича, і вже тоді стало зрозуміло, що поєдинок буде вкрай бойовим. Надалі у першому таймі Саліхаміджич ще кілька разів грубо фолив і цілком міг награти і на вилучення, якби арбітр зустрічі судив у більш строгій манері. Окрім Діалло добряче дісталося по ногах і Вівчаренку.

На 16-й хвилині Діалло знову міг забивати. Він запустив по лівому флангу до штрафного майданчика Вівчаренка, який гостро прострілив у центр. М’яч відскочив до Самби, але його удар прийшовся у руки голкіперу.

Господарі поля відповіли небезпечним ударом зі штрафного у виконанні Юсуфа Кабадая, який прийняла на себе поперечина воріт.

Рахунок було відкрито на 33-й хвилині. Волошин протягнув м’яч по флангу та прострілив у центр на Попова. Кирилу удар не вдався, однак м’яч підхопив Царенко та навісив на лівий кут воротарського, звідки Діалло головою відправив м’яч у ворота.

Ще один гострий простріл у кінцівці тайму виконував Вівчаренко, однак Попов не влучив у ворота. Напівмоменти були і у «Баварії», проте до небезпечних ударів по воротах Руслана Нещерета справа не дійшла. Динамівці пішли на перерву за переваги в рахунку.

Команди активно розпочали другу половину зустрічі, на самому її початку обмінявшись небезпечними моментами.

По-перерві мюнхенці активніше пішли у наступ однак, як і раніше, набагато гостріше в атаці діяли динамівці. На 57-й хвилині вони розігнали результативну швидку вертикальну атаку. Після відбору біля свого штрафного майданчика м’яч у кілька дотиків був переведений уперед. Царенко розрізним вертикальним пасом кинув у прорив Діалло, а той, увірвавшись на великій швидкості до штрафного майданчика «Баварії», хитнув захисника та вколотив м’яч у кут воріт.

Ще за кілька хвилин «біло-сині» добили деморалізованого суперника, довівши рахунок до розгромного. Кияни продерлися до штрафного майданчика «Баварії» лівим флангом, звідки Олександр Яцик віддав поперечний пас на Назара Волошина, і той в один дотик з ходу вколотив м’яч у верхній кут воріт – 0:3!

На 65-й хвилині Діалло після пасу від Назара Волошина міг оформлювати хет-трик, вийшовши сам-на-сам з голкіпером, проте не переграв Хюссельмана, який вчасно вийшов із воріт. М’яч у практично порожні ворота добивав Яцик, проте на його шляху в останній момент опинився захисник. Добре бив і Царенко, проте Хюссельман цього разу врятував ворота.

За переваги в три м’ячі Ігор Костюк надав ігровий час деяким запасним гравцям, першими з поля пішли найактивніші гравці, серед яких Царенко та Діалло, обидва відзначились дублями, перший – асистентським, другий – гольовим.

Тим не менше, кияни продовжили створювати загрози воротам баварців, і на 86-й хвилині Скрипник після пасу врозріз від Бенедюка опинився сам перед воротами і влучно пробив у ближній кут – 0:4.

Здобувши дві перемоги у двох турах «Динамо» продовжує очолювати групу, маючи 6 очок. У паралельному матчі «Бенфіка» розгромила «Барселону» також з рахунком 4:0, тепер обидві команди мають по три очки.

Юнацька Ліга УЄФА. 2 тур

«Баварія» (Мюнхен, Німеччина) – «Динамо» (Київ, Україна – 0:4 (0:1)

29.09.2021. Мюнхен. Кампус «Баварії»

«Баварія»: Хюссельман – Саліхаміджич (Ібрагімович, 58), Лоуренс, Янітцек (к), Херольд – Ваннер, Денк (Веніг, 58), Павлович – Саньянг, Копадо (Мамедов, 70), Кабадай (Айтамер, 75).

«Динамо»: Нещерет – Бенедюк, Боль, Дячук, Вівчаренко (Слесарь, 86) – Бражко, Царенко (Скрипник, 77), Яцик (к) – Н.Волошин (Мельниченко, 87), Діалло (Малиш, 73) – Попов (Горбач, 77).

Голи: Діалло (33, 57), Назар Волошин (59), Скрипник (85)

Попередження: Денк (43), Лоуренс (68), Янітцек (75)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер