Юнацька Ліга УЄФА. «Динамо» – «Спортинг» – 1:2. Звіт про матч

Юнацька Ліга УЄФА. «Динамо» – «Спортинг» – 1:2. Звіт про матч

У вівторок, 7 квітня, в Бухаресті на новенькому стадіоні «Джулешті» пройшов матч 1/8 фіналу розіграшу Юнацької Ліги УЄФА між київським «Динамо» та ліссабонським «Спортингом».

Цей поєдинок мав відбутися ще 2 березня на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського в Києві, але через початок військових дій у нашій країні його було перенесено. Ця гра стала першою міжнародною на арені «Джулешті», який було урочисто відкрито тиждень тому.

Динамівці вийшли на матч, огорнуті в синьо-жовті прапори України, згодом зробили спільне із суперником фото на підтримку миру у світі, а перед самим стартовим свистком хвилиною мовчання вшанували тих, хто загинув під час жахливої війни, що триває в нашій країні.

Про налаштованість «біло-синіх» на гру годі й казати, але брак ігрової практики – останній і єдиний офіційний матч у цьому році динамівці провели 9 лютого проти «Депортиво» – позначився вже в дебюті зустрічі. На 2-й хвилині Діого Кабрал обігрався з партнером у стінку, увірвався до штрафного майданчика з правого флангу та пробив у ближній кут – Нещерет урятувати не зміг – 0:1.

Буквально відразу в ліссабонців була чудова нагода подвоїти свою перевагу, але, на щастя, Рібейру, вискочивши до воріт, не зміг у падінні точно пробити повз нашого голкіпера. Динамівці дуже швидко могли зрівнювати рахунок. Блізніченко заробив штрафний на лінії півкола перед карним майданчиком, але з ударом Бражка воротар упорався.

На 19-й хвилині номінальні гості змарнували ще один стовідсотковий момент. Після силового прострілу з правого флангу Рібейру зупинив м’яча, звільнився з-під опіки Боля, але Нещерет у блискучому стилі парирував удар буквально з кількох метрів. Утім, «Спортингу» все ж вдалося подвоїти свою перевагу в першому таймі. Чергова гольова атака знову пройшла через правий фланг, Кабрал пробивав фактично з тієї ж позиції, що й у епізоді з першим голом, і Нещерет аналогічно пропустив м’яч у ближній кут – 0:2.

До перерви динамівці створили лише один момент, який заслуговує на увагу, – Діалло заробив штрафний у 30-ти метрах від воріт і сам же його виконав, але удар не склав особливих труднощів для голкіпера, який легко забрав м’яча до рук. А от «Спортинг» цілком міг забивати третій м’яч, коли після швидкої контратаки Меніну вискочив до воріт, але його удар парирував Нещерет.

Зважаючи на те, як складалася гра, була надія на те, що в перерві тренерському штабу «біло-синіх» на чолі з Ігорем Костюком вдасться достукатися до своїх підопічних, аби переломити перебіг матчу. І динамівці розпочали другий тайм активно. Якщо зі штрафного з 27-ми метрів Бражко пробив хоч і небезпечно, але поруч зі стійкою, то з пенальті, який заробив Волошин, уже не схибив, розвівши голкіпера та м’яч по різних кутах – 1:2.

Окрилені успіхом, «біло-сині» продовжували атакувати. Ще одного небезпечного удару, на жаль, неточного, завдав Волошин із меж штрафного майданчика. Але при цьому не можна було й про оборону забувати – зокрема, в одному з епізодів до воріт вискочив Меніну, але Боль дограв до кінця та зміг заблокувати потенційно небезпечний удар. Хорошу нагоду змарнував Блізніченко, коли до нього відскочив м’яч після неузгоджених дій суперників у штрафному майданчику, однак динамівець пробив безхитрісно й голкіпер парирував ногою.

На 72-й хвилині Кабрал цілком міг оформлювати хет-трик у матчі. Гравець «Спортинга» отримав м’яча на правому куті штрафного майданчика та пробив із лінії – динамівські ворота врятувала поперечина. У динамівців небезпечним, але неточним ударом потурбував воротаря Бражко, а трохи пізніше чудову нагоду зрівняти рахунок мав Діалло, але, вискочивши до воріт по місцю лівого інсайда, за активної протидії збоку захисника пробив із кута воротарського майданчика повз дальню стійку.

Утім, на фінальний штурм у «біло-синіх» сил не вистачило, від надміру емоцій був зібраний лише «урожай» попереджень, а от рятівний гол забити не вдалося. У підсумку, 1:2 – «Динамо» припиняє свою участь у Юнацькій Лізі УЄФА в нинішньому сезоні.

Фото - Ștefan Constantin, спеціально для офіційного сайту «Динамо»

***

Юнацька Ліга УЄФА, 1/8 фіналу

«Динамо» – «Спортинг» – 1:2

7 квітня. Бухарест, стадіон «Джулешті»

«Динамо»: 1. Нещерет – 22. Малиш, 4. Боль, 14. Дячук, 8. Бенедюк – 17. Бражко, 6. Яцик (к), 11. Царенко (23. Ель Хамліші, 88), 10. Волошин (9. Горбач, 90), 30. Діалло – 29. Блізніченко.

Запасні: 12. Ігнатенко, 5. Скрипник, 18. Мельніченко, 21. Танчак, 26. Опанасенко.

«Спортинг»: 1. Каллаї (к) – 2. Ештевеш, 3. Ламба, 4. Р.Фернандеш, 5. Назінью – 6. Ессугу, 8. Вейга, 10. М.Фернандеш (17. Феліш, 88) – 11. Кабрал (13. Траввасуш, 82), 9. Рібейру (18. Шерміті, 63), 7. Меніну (16. Діаш, 63).

Запасні: 22. Пінту, 14. Батішта, 15. Даніел.

Голи: Бражко (49, пен.) – Кабрал (2, 28).

Попереджені: Боль (55), Волошин (68), Яцик (85), Діалло (87), Блізніченко (90), Малиш (90+2) – Р.Фернандеш (48).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер