Юнацька Ліга УЄФА. «Динамо» – «Наполі». Прев'ю

Юнацька Ліга УЄФА. «Динамо» – «Наполі». Прев'ю

Гра, яка відбудеться на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського, розпочнеться о 14.00.

«Динамо» (Київ, Україна)

Минулого сезону київське «Динамо» дебютувало в Юнацькій Лізі УЄФА. Посівши у групі з «Челсі», «Порту» та «Маккабі» з Тель-Авіву друге місце (3 перемоги, 1 нічия, 2 поразки, різниця м’ячів – 7:7), підопічні Унаї Мельгоси та Ігоря Костюка вийшли до раунду плей-оф, де на виїзді поступилися англійському «Мідлсбро» – 0:5.

Нинішній сезон у вітчизняній першості U-19 «біло-сині» розпочали в ранзі чинних чемпіонів уже з новим тренерським штабом (тепер на чолі команди стоїть Юрій Мороз, якому допомагають Сергій Шматоваленко та Максим Шацьких), і після шести турів одноосібно очолюють турнірну таблицю, маючи у своєму активі п’ять перемог та лише одну нічию (різниця м’ячів – 18:6).

В останньому матчі перед стартом у Юнацькій Лізі УЄФА, який відбувся 9 вересня, «Динамо» вдома розгромило «Скалу» зі Стрия – 5:0. Дублем відзначився Євген Смирний, по одному м’ячу записали до свого доробку Назарій Русин, Сергій Булеца та Богдан Леднєв. Останній, до речі, є найкращим бомбардиром чемпіонату U-19, маючи у своєму активі п’ять забитих м’ячів.

«Наполі» (Неаполь, Італія)

Для «Наполі» це також друга участь у Юнацькій Лізі УЄФА. У дебютному розіграші турніру, в сезоні 2013/2014 рр., неаполітанці у груповому турнірі з «Арсеналом», дортмундською «Борусією» та «Марселем» посіли друге місце (3 перемоги, 3 поразки, різниця м’ячів – 8:9), після чого в раунді плей-оф мінімально поступилися мадридському «Реалу» – 1:2.

Минулий сезон у першості Примавери (аналог українського чемпіонату U-19, в якому беруть участь 42 команди, розбиті на три групи) «Наполі» завершив на дев’ятому місці групи «С» (9 перемог, 5 нічиїх, 12 поразок, різниця м’ячів – 43:42) та не зміг кваліфікуватися до фінальної стадії.

Нинішній чемпіонат розпочався в Італії лише минулими вихідними – «Наполі», який цього сезону виступатиме в групі «А» Примавери, переграв на своєму полі «Чезену». Єдиний у матчі м’яч на рахунку нападника неаполітанців Антоніо Негро.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер