Юнацька ліга УЄФА. 1-й тур. «Динамо» – «Порту». Представляємо суперника

Юнацька ліга УЄФА. 1-й тур. «Динамо» – «Порту». Представляємо суперника

Суперником «біло-синіх» у прем'єрному матчі, який стартує о 14:00, стане чинний чемпіон Португалії в цій віковій групі, португальський «Порту».

Юнацька команда «драконів» є 21-разовим чемпіоном першості Португалії U-19, що проводиться з 1938 року.

На відміну від динамівців, «Порту» вже має досвід виступів у Юнацькій лізі Європи. Так, у минулому сезоні команда, на груповому етапі зігравши з БАТЕ 2:0, 0:0, донецьким «Шахтарем» 1:1, 1:1 та «Атлетиком» із Більбао 2:0, 1:3, набрала 9 очок (різниця голів 7-5) та з другого місця вийшла до плей-оф.

У 1/8 фіналу юнаки «Порту» пройшли мадридський «Реал» (1:1, по пенальті 3:1), однак у чвертьфіналі були розгромлені однолітками з бельгійського «Андерлехта» – 0:5.

Безумовним лідером нинішнього складу «Порту» U-19, на якого варто звернути увагу всім, хто відвідає гру з «Динамо», є 18-річний півзахисник захисного плану Рубен Невеш. Він уже неодноразово залучався до матчів основного складу «драконів» та встановив історичне досягнення, ставши наймолодшим автором гола в чемпіонатах Португалії в історії «Порту», перевершивши в цій категорії легендарного Фернанду Гомеша. Сталося це в поєдинку з «Маритиму» й на момент взяття воріт юному таланту виповнилося 17 років та 155 днів.

На думку старшого тренера «Порту» U-19 Антоніо Фольї, Невеш уміє не лише руйнувати, але й створювати. Він швидкий та технічний гравець.

Відзначимо, що в заявці юнацького «Порту» на цей європейський сезон значаться відразу 15 футболістів, які грали за клуб у Юнацькій лізі УЄФА й у минулому сезоні.

Сьогодні юнаки «драконів» увечері прилетять разом із основною командою до Києва та розмістяться у п'ятизірковому готелі Radisson Blue Podol.

У середу нашим хлопцям належить провести цікаву гру проти вмілого суперника.

Запрошуємо всіх прийти на наш клубний стадіон та підтримати динамівську команду U-19 в її дебютному матчі на європейській арені!

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер