Юнес БЕЛАНДА очима наших французьких колег

Юнес БЕЛАНДА очима наших французьких колег

Для гостей наш футболіст виступив у ролі екскурсовода центром української столиці, запросив їх потім до своїх апартаментів, ну а вишенькою на торті стало для наших колег відвідування футбольного матчу Ліги Європи зі швейцарським «Туном», в якому вони на власні очі змогли переконатися у стрімкій київській адаптації футболіста, який зробив собі ім'я у них на батьківщині у складі «Монпельє».

- Поки що все проходить добре. Спочатку було трохи складно звикнути: нова мова, нова країна, взагалі все нове, – розповів Беланда. – Після 10 років в одному клубі було нелегко все змінити відразу. У Києві потрібно було знайти нову мотивацію. «Монпельє» – це клуб, в якому я став чемпіоном Франції, та що там, – взагалі навчився грати у футбол!

- Тебе не бентежило, що в цьому сезоні київське «Динамо» не грає в Лізі чемпіонів?

- Ні, зовсім ні! Отримавши пропозицію від «Динамо», я зустрівся в Монако з президентом клубу. Він розповів про плани, пов'язані з побудовою нової, сильної команди, й переконав мене. Я зрозумів, що він стежив за моїми виступами, і знає мене як гравця. Звичайно, моєю мрією завжди була англійська Прем'єр-ліга. Але, мабуть, чогось не вистачило в плані конкретного інтересу тамтешніх клубів. А «Динамо» мене запросило. У клубі знали про мене все!

- Коли ти сказав «так»?

- Остаточне рішення перейти сюди я прийняв після того, як приїхав до Києва та побачив усе на власні очі. Тоді й поставив свій підпис під контрактом.

- Де тобі в «Динамо» діяти найкомфортніше?

- Тренер визначив мене на позицію 10-го номера. Гадаю, на це ігрове амплуа клуб мене й брав.

- Майбутня українська зима не лякає?

 – Обіцяють, що майбутня зима в Києві буде холодною. Я готуюся до неї... Шукаю ось теплий пуховик.

Запевнивши своїх співвітчизників, що найхолодніший час року, якої так бояться всі іноземці, йому особливих турбот не спричинить, Юнес, сказавши «Оревуар», знову запросив французьких журналістів до себе вже навесні, запевнивши, що тоді вони побачать його у складі ще сильнішого «Динамо» !

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер