Юнес БЕЛАНДА: «Взяли курс на підготовку до сезону через ігри» (+ ВІДЕО)

Юнес БЕЛАНДА: «Взяли курс на підготовку до сезону через ігри» (+ ВІДЕО)

- Юнесе, поділися своїми враженнями від матчу з «Мюнхен-1860». Судячи за змістом гри, було зроблено якісну роботу?

- Так, нами була проведена хороша робота, але найголовніше було вийти на певний фізичний рівень. Також були поставлені певні тактичні завдання. Власне кажучи, над цим ми сьогодні й працювали.

- Наскільки головний тренер задоволений тим, як гравці витримують структуру гри, яка вимагається від вас?

- Після призначення на посаду головного тренера Сергія Реброва ця система гри стала нашою особливістю, й, зважаючи на результати, ми бачимо, що вона дає свої плоди, й, відповідно, намагаємося максимально її дотримуватися. Зараз ми намагаємося набрати форму, повернутися до тих кондицій, які в нас були до відпустки тривалістю в місяць.

- Учора суперник також чинив вам гідний опір? Що скажеш про гру з «Бенфікою»?

- Учора та команда дуже добре оборонялася. Як ми вже обговорювали це з тренером, за своїм стилем гри вона була схожа на багато команд із чемпіонату України, які, граючи проти нас, захищаються всім складом. У нас була проблема з реалізацією, тому що не було вільних зон, вільного простору. Але, як кажуть, результат на табло – ми здобули перемогу.

- У зв'язку з відсутністю Мігеля сьогодні центральні півзахисники зіграли не по 45 хвилин, а по 60. Зараз ще важко проводити у грі більше тайму?

- Не можу сказати, що було легко. Але все ж таки міжсезонна підготовка почалася зовсім нещодавно. Для того, щоб набрати необхідні фізичні кондиції, необхідний певний час. Але з нашими амбіціями ми завжди прагнемо мати якомога більше ігрового часу, й прагнемо до цього.

- На цей збір у «Динамо» заплановано цілих сім контрольних матчів. Особисто тебе це тішить?

- Дійсно, зараз наш тренерський штаб узяв курс на підготовку до сезону через ігри. Мені це цілком до душі, тому що таким чином ми підходимо до змагального процесу максимально близько й максимально вдосконалюємо наші тактико-технічні якості.

- Ти провів не один сезон у французькій Лізі 1, де неодноразово грав проти «Генгама». Як би ти охарактеризував найближчого суперника «Динамо» в офіційних матчах?

- Це нова команда, яка прийшла до Ліги 1 із новим тренером, новими гравцями та з великими амбіціями. Вони дуже сильні тактично. Втім, усі команди у Франції зараз сильні в тактичному плані. Команда має дуже хорошу фізичну підготовку. Щоб перемогти в першій грі у Франції, нам потрібно буде докласти чимало зусиль. Окремо відзначив би в їхньому складі Клаудіо Бовю, який володіє хорошою технікою та забиває чимало м’ячів.

- Чи слідкуєш ти за Кубком африканських націй? Що скажеш про перспективи збірної ДР Конго, за яку виступає твій одноклубник Дьємерсі Мбокані?

- Так, я дивився їхній другий матч. На жаль, вони так і не спромоглися забити бодай один гол. Але у них ще залишається третій матч. Потрібно просто виграти, й тоді вони пройдуть далі. Думаю, у них є всі шанси зробити це, адже в них є хороші гравці, як в обороні, так і в атаці. Згадайте, як кілька років тому Замбія виграла Кубок, хоча про цю команду ніхто раніше практично нічого не знав та не вважав її фаворитом.

Ігор Бондаренко з Марбельї

* фото А. Лукацький

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер