Юнацька Ліга УЄФА. «Бенфіка» – «Динамо» – 1:0. Звіт про матч

Юнацька Ліга УЄФА. «Бенфіка» – «Динамо» – 1:0. Звіт про матч

У рамках 6-го туру групового етапу Юнацької Ліги УЄФА київське «Динамо» грало на виїзді з лісабонською «Бенфікою». Поєдинок пройшов на тренувальній базі «орлів» у день поєдинку основних складів у Лізі чемпіонів.

Динамівці прилетіли до столиці Португалії в ранзі лідера, і для того, щоб посісти перше місце у групі, «біло-синім» достатньо було не програти на полі суперника. Та й душу грів результат домашнього поєдинку, коли підопічні Ігоря Костюка розгромили «орлів» – 4:0.

Упевнено розпочали динамівці й звітний поєдинок – зокрема, уже в дебюті зустрічі Волошин гарматним ударом перевірив на міцність стійку, а коли після дальнього удару Бражка воротар парирував перед собою, у Горбача, який встигнув на добивання, зафіксували офсайд.

Поступово господарі перехопили ініціативу та почали створювати моменти біля володінь Нещерета. При цьому не обійшлося без «допомоги» наших футболістів – після обрізок Бенедюка та Бражка у лісабонців було два забійні моменти, але, на щастя, взяттям воріт вони не завершилися.

І все ж тиск господарів матеріалізувався в забитий м'яч перед самою перервою. Морейра ідеально за точністю прострілив із лівого флангу, і Семеду з кількох метрів відправив м'яча під поперечину порожніх воріт - 1:0.

Після перерви гра продовжилася у нервовому ключі. Футболісти багато фолили, апелювали до арбітра, динамівці у непотрібних ситуаціях проявляли емоції, що призводило до жовтих карток.

Суперник же діяв спокійно, з позиції сили - і кілька разів був близький до того, щоб подвоїти свою перевагу. В одному з епізодів Семеду пробив зі штрафного метрів із 22-х, але Нещерет зміг скластися та забрати м'яча на лінії воріт, а Мартім Нету втік правим флангом атаки від Дячука, але й у цьому епізоді наш голкіпер зіграв вище за всілякі похвали, не дозволивши опоненту переграти себе ударом у кут.

Ближче до кінця зустрічі підопічні Ігоря Костюка опинилися в незавидному становищі. Бражко протягом восьми хвилин отримав два попередження та залишив партнерів у меншості.

Після цього особливих шансів, щоб урятувати поєдинок, «біло-сині» не мали. Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу господарів – а це означає, що наша команда посідає друге місце у групі та братиме участь у стикових матчах за право зіграти в 1/8 фіналу Юнацької Ліги УЄФА.

Юнацька Ліга УЄФА, 6-й тур

«Бенфіка» (Лісабон, Португалія) – «Динамо» (Київ, Україна) – 1:0 (1:0)

«Бенфіка»: Соареш, Томе, Араужу, Антоніу Сілва, Родрігеш, Нуну Феліш, Невеш, Мартім Нету (Угу Феліш, 90), Сантуш (Жоау Нету, 82), Семеду (Ресенде, 82), Морейра (Маркес, 76).

«Динамо»: Нещерет, Бенедюк (Танчак, 46), Боль, Дячук, Малиш, Бражко, Яцик, Блізніченко, Волошин, Діалло, Горбач (Царенко, 46).

Гол: Семеду (44).

Попереджені: Морейра (10), Родрігеш (13) – Боль (7), Бенедюк (30), Волошин (59), Бражко (69), Діалло (79).

Вилучений: Бражко (77, друге попередження).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер