Юнацька Ліга УЄФА. «Динамо» – «Баварія» – 2:1. Звіт про матч

Юнацька Ліга УЄФА. «Динамо» – «Баварія» – 2:1. Звіт про матч

У вівторок, 23 листопада, у Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського пройшов матч 5-го туру групового етапу Юнацької Ліги УЄФА між київським «Динамо» та мюнхенською «Баварією».

«Біло-сині» підходили до поєдинку в ранзі лідера групи, і після домашнього поєдинку з «Баварією» не мали наміру поступатися першим місцем у турнірній таблиці. Тим паче, якщо врахувати, наскільки успішно склався для динамівців матч у Мюнхені – нагадаємо, тоді підопічні Ігоря Костюка здобули впевнену перемогу з рахунком 4:0 із дублем Діалло, а також голами Волошина та Скрипника.

Перші двоє вийшли у стартовому складі і цього разу. І Самба взяв безпосередню участь у гольовій атаці вже на 7-й хвилині матчу. Сенегалець протягнув м'яч лівим флангом до штрафного майданчика, віддав на Вівчаренка, наш фланговий захисник м’яко накинув у район 11-метрової позначки, і Яцик головою пробив повз воротаря – 1:0.

Повівши в рахунку, динамівці і не думали розслаблятися, відходити ближче до своїх воріт та утримувати мінімальну перевагу. Навпаки – з новими силами бігли вперед, щоб закріпити свій успіх. Зокрема, чудовий шанс був у Діалло, який пробивав із забійної позиції практично по порожніх воротах, але примудрився поцілити в захисника, в іншому епізоді Попову та Діалло не вистачило зовсім трохи, щоб замкнути простріл Волошина, а Дячук головою пробив у поперечину – щоправда, в даному моменті наш центральний захисник завдав удару з положення поза грою.

Не залишався без роботи і наш голкіпер Нещерет. Випади гостей були хоч і рідкісними, але не менш небезпечними. Так, в одному з моментів динамівський воротар упорався з дальнім ударом Веніга, а в іншому «біло-синім» на допомогу після пострілу Саньянга вже прийшла стійка.

Щоправда, перед другим епізодом динамівці подвоїли рахунок у матчі, і зробили це, коли над стадіоном посилився снігопад. Волошин увірвався до штрафного майданчика і був збитий суперником - арбітр призначив пенальті, який упевнено реалізував Бражка - 2:0.

До кінця гри у гостей особливих моментів не було, але перед фінальним свистком мюнхенцям вдалося скоротити відставання до мінімуму. Взяття воріт організували футболісти, які вийшли на заміну, – після розіграшу кутового Хепберн навісив, а Дібрані завдав точного удару.

Зрештою, 2:1 – мінімальна, але впевнена перемога «Динамо», завдяки якій команда Ігоря Костюка утримує одноосібне лідерство у таблиці. У заключному турі на динамівців чекає вирішальна битва за перше місце у групі – для того, щоб утриматися на вершині та напряму вийти до 1/8 фіналу, нашій команді достатньо не програти в Лісабоні місцевій «Бенфіці».

Юнацька Ліга УЄФА, 5-й тур

23.11.2021. Київ, стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського

«Динамо» (Київ, Україна) – «Баварія» (Мюнхен, Німеччина) – 2:1 (1:0).

«Динамо»: Нещерет, Бенедюк (Малиш, 88), Боль, Дячук, Вівчаренко, Бражко, Яцик (Філатов, 81), Мельниченко (Ель Хамліші, 70), Волошин, Діалло, Попов (Горбач, 89).

«Баварія»: Шенк, Саньянг, Бухманн, Яніцек, Герольд, Незірі (Їлдиз, 62), Веніг, Айтамер (Дібрані, 73), Ваннер, Ібрагімович, Мамедова (Хепберн, 73).

Голи: Яцик (7), Бражко (69, пін.) – Дібрані (90+1).

Попереджені: Дячук (88), Бражко (90+2), Боль (90+3), Вівчаренко (90+5) – Яніцек (82), Їлдиз (90+5).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер