Юні динамівці – переможці Кубка Баннікова!

Юні динамівці – переможці Кубка Баннікова!

Фінальний поєдинок Кубка Баннікова вийшов цікавим і захоплюючим. У ньому вистачало й інтриги, і драматизму. Попри те, що хлопцям було лише по 12-13 років, вони вели відчайдушну боротьбу на полі, б'ючись за кожну його ділянку. Зазначимо, що команди грали два тайми по 30 хвилин.

Підопічні Віктора Кащея відзначилися першими – незабаром після стартового свистка команду вивів уперед Терещенко. Але раділи динамівці недовго, вихованці «Оболоні» зусиллями Томіленка зрівняли рахунок. Отримавши психологічну перевагу, гості знову пішли вперед, в одному з епізодів захисник динамівців зіграв рукою поблизу штрафного майданчика, й Островський чітко реалізував стандарт. У час, що залишився до перерви, довелося добре попрацювати воротарям обох команд.

У другому таймі, отримавши настанови від тренера, динамівці активізувалися, й після того, як «Оболонь» не використала черговий момент, Терещенко скористався хорошим пасом партнера, вийшов до воріт і не залишив шансів воротарю – 2:2! Після цього динамівці остаточно перехопили ініціативу і притиснули суперника до воріт. Не витримавши напруги, «оболонці» порушили правила у штрафному майданчику – пенальті чітко реалізував Аратюнян. Надалі наша команда могла відзначитися ще неодноразово, але блискуче грав воротар «Оболоні». Коли здавалося, що перемога вже в руках юних динамівців, гості блискуче скористалися кутовим, вичавивши з нього максимум. Деркач спрямував м'яча до воріт, перевівши основний час гри в серію пенальті. У лотереї сильнішими виявилися динамівці, вшосте ставши володарями Кубка Віктора Баннікова.

Зазначимо, що третє місце посів білоруський «Партизан», який переграв ФК «Київ» 4:1. Під час урочистої церемонії нагородження учасники й переможці турніру отримали з рук вдови видатного воротаря Людмили Баннікової та голови федерації футболу міста Києва Ігоря Кочетова пам'ятні дипломи, кубки та медалі. Також своїх героїв знайшли індивідуальні нагороди. Динамівця Дмитра Артеменка було визнано найкращим гравцем турніру.

Віктор Кащей, тренер «Динамо» (U-13):

- Після 15-ї хвилини в нас щось розладналося, почався якийсь хаос. Ми пропустили два м'ячі, але в другому таймі провели заміни, хлопці виконали установку, а гра набула нормального характеру. У чому рецепт успіху, складно сказати. Це і робота тренерів Крисана та Хвої, адже наша команда складалася з хлопців 1998 та 1999 років народження, які були зібрані з трьох груп. Ми знайшли слова, щоб їх об'єднати, вони зрозуміли нашу задумку й утілили її в життя. На цьому етапі вимога до хлопців дуже проста – вчитися грати у футбол, а це включає техніку, тактику, володіння м'ячем, бачення поля, й багато інших компонентів. Хлопці мають розуміти, що від них вимагають, і намагатися це виконувати.

«Динамо» – «Оболонь» – 3:3 (по пенальті – 4:3)

Голи:
Терещенко (7, 36), Аратюнян (55, з пен.) – Томіленко (8), Островський (11), Деркач (60+1).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер