Юні динамівці виграли перший турнір імені Євгена Рудакова!

Юні динамівці виграли перший турнір імені Євгена Рудакова!

Після завершення футбольної кар'єри великий воротар працював у ДЮФШ «Динамо», виховуючи та навчаючи футбольним навичкам юне покоління динамівців.

21-22-го грудня в манежі бази «Динамо» в Кончі-Заспі пройшов перший всеукраїнський турнір пам'яті видатного гравця та тренера, організатором якого виступив наш клуб за підтримки фан-клубу «Динамо». 12 команд дітей 2004-го року народження з усієї України, яких було поділено на дві групи, боролися за перемогу спочатку на груповому етапі, а потім і в стикових матчах. Грали маленькі футболісти 9x9 на півполя два тайми по 15 хвилин. «Динамо» (Київ) представляли дві команди, під керівництвом Юрія Ястребинського та Олега Хвої.

Усі матчі вийшли дуже цікавими та захоплюючими. Особливо напружено склалися стикові ігри, в багатьох із них переможець визначався лише в серії післяматчевих пенальті.

Вигравши фінал, маленькі динамівці не приховували своєї радості! Після фінального свистка хлопці разом із лавкою запасних щиро тріумфували, немов виграли Лігу чемпіонів!

Як прийнято говорити, в подібних турнірах немає переможців та переможених, тому на церемонії нагородження всі без винятку учасники отримали медалі на згадку про участь у турнірі. А переможці – кубки, пам'ятні призи від Фан-клубу, які їм вручили дружина Євгена Рудакова Валентина Антонівна та онучка Наталія, старший тренер ДЮФШ «Динамо» Олександр Іщенко, голова Фан-клубу «Динамо» Сергій Михайленко та багаторічний друг Євгена Рудакова, його партнер по команді, а нині тренер ДЮФШ «Динамо» Віталій Хмельницький.

Також отримали індивідуальні нагороди юні футболісти, які особливо відзначилися. Так, були визначені найкращі футболісти не лише в кожному з амплуа, але й у кожній команді. Ними стали:

Андрій Швидкий («Ретро»), Микола Ноженко (ДЮСШ-1), Едгар Баршиков («Чорноморець-2»), Артур Романик («Карпати»), Артем Авраменко («Динамо-2»), Кирило Краснопольський («Зірка»), Гордій Николаєнко («Металург»), Богдан Козак («Локомотив»), Денис Весилюк («Чемпіон-Дарниця»), Ігор Горбач («Динамо-1»), Олександр Муссолітін («Чорноморець-1»).

Найкращим воротарем турніру визнано Івана Пахалюка («Динамо-1»)

Найкращий захисник – Дмитро Граждан («Чорноморець»)

Найкращий півзахисник – Євген Стадник («Металург»)

Найкращий нападник – Дмитро Козін («Динамо»)

Більше за всіх м'ячів на турнірі забив Антон Царенко («Динамо») та став найкращим бомбардиром.

Найкращий гравець усього турніру Олег Федор («Карпати»).


Окрім цього, наймолодший учасник Данило Павленко отримав спеціальний приз від Фан-клубу «Динамо» – м'яча з автографами футболістів головної команди київського «Динамо».

Ігор Лунгул із «Чорноморця» став володарем призу глядацьких симпатій.

Завершився турнір загальним фотографуванням на пам'ять на тлі емблеми «Динамо» (Київ).

Відзначимо, що відтепер організатори планують зробити турнір традиційним та щорічним.

Пропонуємо до вашої уваги результати стикових поєдинків:

Матч за 11-12 місця

«Ретро» – ДЮСШ-1 – 2:0

Матч за 9-10 місця

«Чорноморець-2» – «Адреналін» – 1:2

Матч за 7-8 місця

«Локомотив» – «Чемпіон-Дарниця» – 0:0 (по пен. переміг «Чемпіон»)

Матч за 5-6 місця

«Зірка» – «Металург» (З) – 0:3

Матч за 3-4 місця

«Карпати» – «Динамо-2» – 4:1

Фінал

«Динамо-1» – «Чорноморець-1» – 2:0

Валентина Рудакова:

- Насамперед, хотіла б подякувати Ігорю Суркісу, адже саме завдяки йому стала можливою організація та проведення такого турніру. А також тренерів, чиї діти брали участь у першому розіграші. Вже два роки, як немає з нами Євгена Васильовича, і я дуже рада, що про нього пам'ятають динамівці. Турнір був просто чудовим! Хлопці сьогодні так порадували! Всі молодці, але особливо мені сподобалися, звичайно, динамівці. Хоча й «Чорноморець» грав добре, у них чудовий воротар.

Після вчорашнього сумного дня, сьогодні ми відчули радість, вийшло хоч і сумне, але свято. Я дуже рада, що цей турнір буде й надалі продовжуватися. Хочу побажати, перш за все, динамівським хлопцям, щоб усі призи, які «Динамо» виграло за всю історію, вони потроїли! Щоб вони продовжували хороші династії. Їм – здоров'я, а батькам та бабусям – терпіння, оскільки в них дуже складний шлях, щоб дістатися вершини.

Завершивши кар'єру у великому футболі, Євген Васильович пішов до дитячої школи. Можливо, це трохи й егоїстично, але мені б хотілося, щоб «Динамо» завжди було на висоті. Ми з чоловіком трохи не дожили до 50-річчя нашого спільного життя, тож я половину свого життя провела у футболі, й можу сказати, що сьогодні хлопці були чудовими!

Юрій Ястребинський (тренер переможців «Динамо-1»):

- Було дуже приємно, що перемогла саме динамівська команда. Хороший турнір отримав ім'я великої людини. Хлопці старалися, і я їх вітаю, вони заслужили цю перемогу. Дуже хотілося переграти «Чорноморець», оскільки в попередньому турнірі ми їм поступилися. Тож у нас була додаткова мотивація. Найбільш напруженими вийшли два матчі – з «Карпатами» на груповому етапі, коли ми зіграли внічию, і, звичайно ж, фінал, оскільки мав серйозну емоційну підґрунтя. Напевно, ми хотіли більше перемогти, ніж суперник. На матчі дітей такого віку налаштовувати не доводиться, якщо вони самі хочуть грати, якщо їх неможливо втримати на лавці запасних, вони перемагають. Їх потрібно виховувати в атмосфері любові до футболу, до гри, тоді вони будуть віддаватися на полі.

Євген Рудаков був, справді, видатною людиною, він багато чого досяг та зробив неоціненний внесок у розвиток футболу. До останнього дня Євген Васильович працював із дітьми, виховував. Своїми жартами, прикладами допомагав дітям ставати краще та любити футбол. Я починав працювати, коли Євген Рудаков прийшов до динамівської школи після інтернату, нас із ним та з Віталієм Хмельницьким іноді називали «Три богатирі» – як Альоша Попович, Добриня Микитич та Ілля Муромець. Часом це було смішно, але робота з такими особистостями запам'ятовується на все життя. Я дуже їм вдячний за становлення мене, як людини, насамперед, а потім уже як тренера та вихователя.

Олександр Іщенко:

- Вітаю хлопців із тим, що вони взяли участь у нашому першому турнірі, вірю в те, що він стане традиційним за підтримки керівництва клубу. Ми раді, що переможцями стали саме динамівці, хоча дуже симпатична команда з Одеси, сподобалися «Карпати». Бажаю всім хлопцям веселої зустрічі Нового року й вірю, що він принесе багато нових успіхів.

Віталій Хмельницький:

- Із Євгеном Васильовичем ми зустрілися в 1959-му році в чемпіонаті СРСР серед юнаків та до останнього дня працювали разом – і в республіканському інтернаті на кафедрі футболу, і в ДЮФШ «Динамо». Євген Рудаков зробив запаморочливу кар'єру у футболі – від гравця юнацької команди «Торпедо» (Москва) до футболіста національної збірної СРСР, в якій він провів років 20. Ця людина відзначалася, перш за все, доброзичливістю, добротою, він любив жарти, словом, був Людиною з великої літери.

Юним же футболістам, учасникам цього турніру, хотілося б побажати, щоб через 7-10 років більшість із них почали грати в командах вищої ліги, і щоб вони так добре грали, аби відпала потреба в іноземцях. Успіхів та щастя!

Анатолій Шепель:

- Я б хотів подякувати керівництву клубу, школі, нашому головному тренеру, Фан-клубу «Динамо», який допоміг в організації турніру пам'яті Євгена Рудакова. Це була ініціатива нашого клубу та школи. Євген Васильович багато років працював у нашому клубі, віддав свої знання юних футболістам. Особисто я працював разом із ним 10 років, це була видатна людина в усіх відношеннях. Ми дуже раді, що вдалося створити дитяче свято футболу.

Що стосується дат проведення турніру, в грудні діти якраз не задіяні в інших змаганнях, і саме цей час збігається з річницею смерті Євгена Васильовича. Як ви знаєте, турнір стане щорічним. Цього разу в ньому брали участь діти 2004-го року народження, в наступному буде грати 2005-й рік, потім 2006-й тощо.

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер