Юні журналісти напишуть про «Динамо»

Юні журналісти напишуть про «Динамо»

П’ять м’ячів із підписами провідних гравців Футбольного клубу «Динамо» (Київ) отримали в подарунок від клубу переможці Національного конкурсу шкільних газет. Передача м’ячів відбулася в рамках акції «Одна команда – одна любов» приуроченої до 80-річчя футбольного клубу «Динамо» (Київ). Щасливими володарями «зіркових» футбольних м’ячів стали переможці конкурсу в номінаціях:

«Найкраща шкільна газета конкурсу» - газета «Вестник лицея», Харківський фізико-математичний ліцей № 27, м. Харків

«Найкраща газета за змістом серед 6-8 класів» - Єрківська ЗОШ І-ІІ ст., газета «Шкільний калейдоскоп», Полтавська область

«Найкраща друкована газета – 1 місце» СЗОШ №44, газета  «Витамин-44», м. Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область

  «Найкращий автор шкільного друку серед 1-5 класів» - Сергій Лашин, учень 4Б класу, Харківська гімназія № 152

«Найкраща електронна газета – 1 місце» - Чернігівська спеціалізована школа, «Надія», Запорізька область.

Організаторами конкурсу шкільних газет за традицією виступили Національна спілка журналістів України, Асоціація молодіжної преси України та Коледж преси та телебачення.

Цього року за першість у Національному конкурсі шкільних газет змагалися понад 1500 газет з 21 області України та більш ніж 400 загальноосвітніх шкіл. Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Кіровоградська, Івано-Франківська, Луганська, Волинська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернігівська, Черкаська області подали заявки на участь у Національному конкурсі шкільних газет.

«Юні кореспонденти – це майбутнє української преси. Вже сьогодні з надісланих на конкурс газет видно, що вони мають свою нову принципову позицію і це дає підстави чітко зазначити – що майбутнє у професійної журналістики є! Ми маємо надію, що найкращі з тих, хто сьогодні робить шкільну газету, завтра підуть працювати в газети, на радіо та телебачення України», - зазначив у своєму привітанні переможців Національного конкурсу шкільних газет голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко.

Президент Асоціації молодіжної преси України, президент Національного конкурсу шкільних газет, директор Коледжу преси та телебачення Глеб Головченко зазначив: «Десять років тому, коли Коледж преси та телебачення започаткував конкурс шкільних газет, мало хто вірив в те, що він буде існувати. Сьогодні на конкурс надіслано більше 1500 стінних, друкованих та електронних газет зі всієї України. Ця кількість доводить, що шкільна газета не тільки існує, але й активно розвивається. Це велика праця школярів, вчителів та батьків. Ми бачимо, що шкільна газета є однією з головних складових у розвитку інформаційного суспільства».  

P.S. Під час урочистого нагородження переможців Національного конкурсу шкільних газет було оголошено про новий конкурс на «Найкращий матеріал до 80-річчя футбольного клубу «Динамо» (Київ)». Проводитиме його футбольний клуб «Динамо» (Київ) спільно із Асоціацією молодіжної преси України, Коледжем преси та телебачення та Національною спілкою журналістів України

Восени буде підбито підсумки конкурсу. П’ятеро найкращих авторів із різних куточків України, яких визначить авторитетне журі, будуть запрошені ФК «Динамо» до Києва, де їх очікує чимало приємних сюрпризів. Найкращі твори стануть відомі широкому футбольному загалу и будуть опубліковані у клубних виданнях.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер