Юрій Сьомін: «В поразці є провина і тренера, і гравців»

Юрій Сьомін: «В поразці є провина і тренера, і гравців»

«Арсенал» – «Динамо». Післяматчева прес-конференція

На післяматчевій прес-конференції головний тренер «Динамо» виглядав дуже засмученим. Воно і недивно, адже динамівці не заслужили на поразку в цьому поєдинку. Своїми враженнями про матч Юрій Сьомін поділився з журналістами.

- З урахуванням матчу проти «Дрогеди», це була вже четверта інфарктна кінцівка за участю «Динамо». Як це можна пояснити?

- Нам не вистачає досвіду врахувати певні дрібниці і нюанси гри. Наприкінці матчу у футболістів накопичується певна втома, якісь незначні епізоди вони вже не враховують. А потрібно… Щоправда, в сьогоднішньому матчі сталося те, чого не можна передбачити в принципі, оскільки гравці були здивовані з двох рішень головного арбітра в рамках одного епізоду: Фабрегас, коли виконував штрафний, пробив по м'ячу, що котився, а Бендтнер, приймаючи м'яча, підіграв собі рукою. Мені складно говорити про це...

Втім, є й закономірність, оскільки в нас немає того досвіду, щоб обігрувати «Арсенал». Гравці виконали велику роботу, добре зіграли, і єдине, що мене не може задовольняти, – це результат.

- «Динамо» вже не вперше пропускає на останніх хвилинах. Чи не здається вам, що тут є і ваш прорахунок? Можливо, можна було провести низку замін, щоб потягнути час?

- Завжди в разі поразки є провина як тренера, так і гравців. Цілком можливо, що треба було зробити заміни. Але кожна заміна по ходу матчу впливає на кількість компенсованих хвилин. Я хотів дочекатися закінчення основного часу, і лише тоді починати робити заміни. Хоча, навіть не знаю, кого довелося б міняти – ніхто з гри не випадав.

- Після матчу підбадьорили Алієва?


- Навіщо? Матч закінчився і нічого змінити вже не можна. Відразу після матчів я спокійно до всього ставлюся. Тільки наступного дня, коли емоції вщухають, проводимо всі разом детальний розбір гри.

- Якщо розглядати три чинники (гру «Арсеналу», гру «Динамо» і суддівство), який з них виявився вирішальним в сьогоднішньому матчі?

- Головне в даному випадку– це перемога «Арсеналу». Тут нічого не можу більше сказати. Гравці були добре підготовлені, виконували установку на гру, але нюанси присутні завжди. Результат завжди є визначальним чинником – хто більше м'ячів забив, той і переміг.

* * *


Арсен Венгер (головний тренер "Арсеналу"):

- Сьогодні гра була більше спокійною, ніж цікавою. Проте, важливо, що ми перемогли і вирішили задачу виходу до плей-офф. Кияни дуже добре захищалися. Вони зіграли внічию з «Фенербахче» і здобули перемогу в Порту. Гадаю, сьогодні всі побачили, за рахунок чого їм це вдалося зробити.

Наскільки ви знаєте, ми маємо серйозні кадрові проблеми. Дев'ять гравців основного складу не змогли взяти участь у сьогоднішньому матчі. Сподіваємося, що успіх в Лізі чемпіонів додасть хлопцям упевненості і допоможе подолати чорну смугу на внутрішній арені.

- Прокоментуйте забитий м'яч…

- Бендтнер отримав блискучий пас від Фабрегаса, відмінно підробив м'яча собі на хід і провів дуже важливий гол, який вивів «Арсенал» до плей-офф Ліги чемпіонів, а самому гравцю додав упевненості в своїх силах. Я дуже радий за нього.

- Як би ви оцінили гру Галласа?

- Вільям зіграв дуже зібрано. Було видно, що він хотів проявити себе з найкращого боку. Він повністю віддавався грі і в результаті провів хороший матч. Для публіки він все одно залишається відданим команді капітаном

Дивіться фотогалерею матчу

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Лондона

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер