Юрій Дмитрулін: «У нас були дуже хороші ігри з провідними німецькими академіями»

Юрій Дмитрулін: «У нас були дуже хороші ігри з провідними німецькими академіями»

Голова динамівської делегації у Кельні Юрій Дмитрулін прокоментував гру команди вікової категорії U15 із «Бохумом» (3:3) та розповів про перебування двох команд у Німеччині:

- Сьогодні вийшла хороша, повчальна гра. Коли хлопці по ходу зустрічі перемагали з рахунком 3:1, потрібно було грати впевненіше під час переходу від оборони до атаки і навпаки. А вони припускалися таких помилок, що, здається, навіть із сильнішим суперником їх би не було. В цьому плані є, над чим працювати, вказали хлопцям на ці похибки. Ще кинулося в очі, що команда суперника була трішки міцнішою та потужнішою, тому наші хлопці трохи поступалися, особливо, у середині другого тайму, коли підсіли та не так ефективно оборонялися, зокрема, не такою кількістю гравців, як було потрібно. А також припускалися безглуздих помилок та погано грали у відборі.

- За три місяці динамівські команди провели багато контрольних поєдинків, що можете сказати про рівень суперників та їхню якість?

- За цей час у нас були різні ігри. Траплялося, що суперники були на рік чи півтора старшими, тому в перші тижні нашим хлопцям було важкувато. А потім втягнулися у тренувальний режим, почали як то кажуть, грати головою. Підказували футболістам, що, якщо вони мають справу із старшими суперниками, не потрібно намагатися їх перебігати чи перештовхати, а необхідно грати в пас, у свій футбол – і усе буде добре. Тож в цьому плані у нас були дуже хороші ігри з провідними німецькими академіями. Взагалі у нас вигідне розташування, адже у Кельні та поблизу нього є багато якісних команд. Всі ігри, які нам було запропоновано, дуже корисні.

- Чи вже повністю звикли до побутових умов? Чи динамівці мають усталений графік, який би поєднував школу, тренування та ігри?

- Ми виїжджали сюди влітку, але попереджали хлопців, що з осені розпочнеться навчання у школах. Оскільки вони тут без батьківського контролю, їм доводиться розвивати самодисципліну та відповідальність. Кому потрібно, хто навчається у спеціалізованих школах, той займається серйозно. Загалом, усі справляються і з шкільною освітою, і з тренувальним процесом. Нам надали два чудових поля для тренувань, у хлопців в готелі є інтернет для навчання онлайн, тому більш-менш усе нормально.

- Які ваші очікування від подальшого перебування у Німеччині та перспективи розвитку хлопців? Який вплив німецький період матиме на їхню подальшу футбольну кар’єру?

- Незважаючи на те, що у нас тут якісні спаринги, вони не замінять офіційних матчів, напруги, яка присутня в іграх чемпіонату, та змагального настрою. Мабуть, десь у середині грудня контрольні матчі завершуються, тому з керівництвом академії було узгоджено повернення напередодні Нового року до України. Хлопці скучили за рідними та друзями, тож протягом певного часу ми побудемо вдома, а потім, скоріше за все, повернемося до Німеччини знову, щоб продовжувати тренуватися та грати.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер