Юрій Ястребінський: «Ми дотримуємося своїх принципів»

Юрій Ястребінський: «Ми дотримуємося своїх принципів»

Наставник «Динамо» U10 Юрій Ястребінський прокоментував третій ігровий день на турнірі Utmost Cup у Вінниці і виступи двох динамівських команд. Нагадаємо, перший склад киян вийшов у фінал змагань, а другий побореться за третє місце в «Срібній лізі»:

- Від другої команди ми очікували успішнішого виступу, але нічого страшного, за великим рахунком, для хлопців це перший серйозний турнір, де вони зіткнулися з суперниками, з якими ще не грали. Це хороший досвід незалежно від результату. Тож такі змагання нам можна тільки занести в актив. Тут представлені суперники з усіх регіонів України, різні футбольні школи з різною філософією гри.

Ми дотримуємося своїх принципів - гри в комбінаційний, атакувальний футбол. Не завжди це виходить, оскільки у хлопців ще немає належної технічної оснащеності. Тому страждає і швидкість прийняття рішень. Проти суперників, які грають щільно, нам діяти складно. Ми не завжди виграємо єдиноборства, виникають моменти і загрози біля наших воріт.

Хотів би відзначити в другій команді гру воротаря - це хлопчик з хорошими задатками і перспективою. Успіх команди багато в чому залежить від його надійності. Ми всім хлопцям давали однаковий ігровий час. На цей момент є невелике розбалансування між гравцями, які народилися в січні і грудні. Коли на полі шість гравців, і хтось грає невпевнено, у нас є проблеми.

Хочу привітати першу команду з виходом у фінал, вони витримали установку, хоча в півфінальному матчі з «Джуніором» було дуже багато боротьби, єдиноборств, але мало осмисленого футболу. Команда суперника спростила гру, а наші хлопці збилися на таку гру.

За великим рахунком, крім стандартних положень, загроз біля наших воріт не було, а ми намагалися створювати моменти. Не завжди це виходило, напевно, якби активніше грали в центрі поля, частіше вибігали б в атаку. Хоча наприкінці був хороший вихід 2 в 1, потрібно було просто його реалізовувати, і на цьому гру можна було б закінчувати.

Що стосується другої команди, хлопці проявили характер і виграли перший матч у «Кременя» по пенальті. Суперник був досить хорошого рівня, але наші хлопці не знітилися. Можливо, не все виходило, вони вигравали 1:0, але потім пропустили прикрий м'яч, а по пенальті виявилися більш щасливими.

Йде вже третій день змагань, вважаю, в цьому віці для дітей це дуже велике навантаження, тому чекати видовищності у фінальній грі не доводиться. Переможе той, у кого буде більше запасу міцності, мотивації, свіжості і витривалості, якщо про це як можна говорити у такому віці.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер