Юрій Ястребінський: «Потішило, що забили м'ячі з гри, після хороших комбінацій»

Юрій Ястребінський: «Потішило, що забили м'ячі з гри, після хороших комбінацій»

Старший тренер «Динамо» U10 Юрій Ястребінський підбив підсумки поєдинку своїх підопічних проти турецького «Антальяспора» у матчі 4-го туру групового етапу міжнародного турніру Antalya International Cup та прокоментував перемогу киян із впевненим рахунком 5:0:

- Період адаптації у хлопців уже минув, вони почуваються набагато впевненіше, адже їм уже знайомі і поля, і рівень турніру. Їм полегшало в психологічному плані, але треба не забувати, що сьогодні вже четвертий день турніру, і фізично хлопчакам трохи важко. Окрім футболу, вони плавають у морі, що є великим бонусом у листопаді. Також ми провели чудовий турнір з тенісу, виявивши найсильніших у «Golden лізі», «Silver лізі» та «Дерев'яній лізі» - хлопчаки легкі на вигадки, тож винайшли навіть таку (посміхається). Думаю, для багатьох хлопчаків це буде стимулом навчитися грати у теніс.

Також у нас запланована культурна програма, адже Сіде – античне місто, тож хочемо подивитись місцеві визначні пам'ятки, архітектурні споруди, зокрема храм Апполона, руїни місцевого Колізею, думаю, хлопцям це буде цікаво. Словом, намагаємося, щоб вони не байдикували, а весь час були чимось зайняті. Думаю, все це піде їм на користь, і вони отримають багато позитивних емоцій від цієї поїздки та зборів.

- У матчі з «Антальяспором» ваші підопічні почали забивати в середині першого тайму, початок зустрічі пішов на розкачку?

- Так, хлопчаки знають, що на кожну окрему гру я ставлю конкретні завдання, і в цьому поєдинку я попросив їх більше контролювати м'яч, постаратися діяти через його розіграш і звернути увагу на якість та точність передач. Все, про що йшлося у роздягальні, відсотків на 80 вони виконали. Ці компоненти сьогодні були у їхньому виконанні набагато кращими, тому і гра давалася легше. Сподіваюся, хлопці це відчули. Звичайно ж, футболу не буває без помилок, на полі грають дві команди, тим цікавіше зростати далі – це головне завдання хлопців. А наше як тренерів – допомагати їм у цьому.

- Чи манера гри турків відрізняється від росіян та узбеків, з якими ви вже зустрічалися на турнірі?

 - Так звісно. Турецькі хлопці прагнуть грати індивідуально, частіше брати гру на себе, хоча це не завжди виправдано. Ми звернули увагу на цей момент і при відборі м'яча зіграли з підстрахуванням, тому супернику було складніше, а в нас з'являлися вільні зони, в які ми вривалися, розігрували м'яч та робили сольні проходи. Потішило, що м'ячі сьогодні були забиті з гри після хороших комбінацій, розіграних атак та моментів, коли ми змусили суперника помилитися.

- Коли у захисників не дуже багато роботи, вони також із задоволенням підключаються до атак?

- Залежно від структури гри – у два захисники чи три. При другому варіанті це не лише дозволяється, а і входить у їхні обов'язки. Коли граємо у два беки, я прошу їх діяти за ситуацією: якщо рахунок дозволяє, і вони убезпечили підступи до наших воріт, то чому ні? Підключення захисників до атак дозволяє створити чисельну перевагу у певних зонах, де нам стає набагато легше розігрувати м'яч, проводити комбінації, а супернику відповідно важче проти нас оборонятися.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер