Юрій Ястребінський: «Збилися на боротьбу, а про конструктив думали менше»

Юрій Ястребінський: «Збилися на боротьбу, а про конструктив думали менше»

Наставник «Динамо» U10 Юрій Ястребінський прокоментував перший ігровий день на турнірі Antalya International Cup та поєдинок своєї команди з «Локомотивом» (1:3):

- Перша гра завжди важка. Ми маємо не дуже приємну тенденцію – стартові матчі ми проводимо важко. Все залежить від суперника – іноді ми закінчували із позитивним результатом, іноді – ні. Сьогодні, на жаль, програли, але треба враховувати, що суперник – московський «Локомотив» – був на рік старшим. Це іменитий клуб. Мені здалося, що наші хлопці трохи перегоріли, можливо, я не зміг їх заспокоїти. Ми налаштовувалися на серйозну гру, але упустили свій стиль, збилися на боротьбу, бажання виграти єдиноборства, мікрозабіги, а про створення та конструктив думали меншою мірою.

Для того, щоб тримати гру під контролем, поводитися з м'ячем розумніше, потрібен величезний досвід. Слід постаратися не робити таких подарунків супернику, які ми сьогодні робили. У зв'язку з цим доводилося багато бігати, відбирати м'яч, хоча за великим рахунком суперник справжніх гольових моментів, як мені здалося, не створив. Ми самі зробили їм подарунки у вигляді штрафних ударів та комбінацій, які не вони створили біля наших воріт, а ми самі дозволяли їх створити через власні помилки.

Рахунок 1:3, але вважаю, що наших хлопчаків треба похвалити. Це їхній перший міжнародний досвід, і нам його ще не вистачає. Плюс натуральне поле, потрібно було звикнути до відскоку м'яча, якості передач – все це позначилося.

- Завтра наступний матч у групі призначено на ранок, для вас є різниця, в якій половині дня грати?

- Мені здається, на таких турнірах краще грати у першій половині дня, оскільки у другій хлопці мало налаштовуються або, навпаки, перегорають. Словом, звичніше грати вранці.

- Розкажіть про товариські матчі, які заплановані.

– Ми вдячні організаторам, які йдуть нам назустріч. Ми поставили за мету для хлопчиків не лише добре відпочити, а й набратися ігрового досвіду. Завдяки створеним умовам: проживанню, харчуванню, відновлювальним процедурам, гадаю, цей тиждень ми проведемо з величезною користю у плані закладення фундаменту для розвитку всієї команди.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер