Юрій Дмитрулін: «Не вважаю, що нічия чи перемога «Динамо» над «Барселоною» буде сенсацією»

Юрій Дмитрулін: «Не вважаю, що нічия чи перемога «Динамо» над «Барселоною» буде сенсацією»

- Чи будуть сюрпризи або сенсації у матчі? Дивлячись, що розуміти під цим. Якщо перемогу або нічию «Динамо», то я не став би вважати це несподіванкою. Перед минулим матчем з «Барселоною» в Іспанії теж усі припускали, що для господарів буде проста гра, а насправді мало того, що матч вийшов рівним, так «Динамо» ще й могло вивезти очки з Іспанії. Тому я не можу сказати, що, якщо сьогодні «Динамо» візьме очки, це стане сенсацією.

- Тобто, на ваш погляд, вдома киянам має бути трохи легше?

- Думаю, так, тим більше що «Барселона» приїхала не в своєму найсильнішому складі, у них відсутній цілий ряд лідерів - цей факт може вплинути як позитивно, так і негативно. Наприклад, відсутність Мессі - це шанс для Грізмана і інших футболістів, які діють попереду. Зазвичай вся гра йде через Мессі, вона заточена під Мессі, тому в ситуації, що склалася, у інших футболістів є шанс довести свою значимість і важливість для команди.

- На ваш погляд, чи може «Барселона» недооцінити «Динамо»?

- Не думаю. Все-таки, для «Барселони» у групі ще нічого не вирішено, тому не думаю, що вони приїхали до Києва, щоб грати абияк. Тим більше, після першого матчу наставник іспанців Куман сам сказав, що з «Динамо» потрібно рахуватися, що це дуже серйозний суперник.

- У порівнянні з минулим матчем чемпіонату України проти «Інгульця» в обойму «Динамо» ніхто з гравців не додався. Кадрові проблеми ускладнять завдання для нашої команди?

- Звісно, відсутність ключових виконавців - це проблема. Але точно так само, як і для «Барселони», це шанс для наших молодих гравців проявити себе і зарекомендувати з найкращого боку. За прикладами далеко ходити не потрібно: травми гравців і коронавірусна інфекція сприяли тому, що Забарний став гравцем основного складу. Тож цю ситуацію також можна розглядати як з позитивного, так і з негативного боку. Не думаю, що у молоді буде страх «Барселони». Який же сенс виходити на поле, якщо боятися суперника? Де, як не в Лізі чемпіонів, у матчах з такою командою, як «Барселона», показувати себе.

- На ваш погляд, сьогодні команди оберуть таку ж тактику, як і в матчі тритижневої давності в Іспанії?

- Не думаю, що щось зміниться, на мій погляд, гра буде приблизно такою ж. Єдине, чим ці два матчі будуть відрізнятися, це наявністю або відсутністю ключових виконавців у складах команд.

- Ви грали проти «Барселони» у 1997-му році, чи будете під час сьогоднішнього поєдинку проводити паралелі?

- Від того матчу враження залишилися найпозитивніші, але про які паралелі можна говорити, якщо і у «Динамо» змінився стиль гри з 1997-го року, і «Барселона» з тих пір грає зовсім по-іншому. Тож тут і говорити немає про що.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер