Юрій Дмитрулін: «Пара Діакате-Михалик найкраща в нашому чемпіонаті»

Юрій Дмитрулін: «Пара Діакате-Михалик найкраща в нашому чемпіонаті»

На офіційному сайті «Динамо» продовжується підбиття підсумків першої половини сезону 2008/09. Після Сергія Краковського, який проаналізував гру вороторів, слово надається Юрію Дмитруліну. Екс-футболіст «Динамо», який зіграв за команду 277 матчів (184 у чемпіонаті України, 58 в єврокубках, 34 в Кубку України та 1 в Суперкубку України), оцінив гру лінії захисту.

- В чемпіонаті команда пропустила 11 м'ячів, що вважаю нормальним показником, - розмірковує Юрій. – Можливо, наприкінці 90-х це було б і багато, але зараз рівень суперників піднявся, багато хто не боїться атакувати навіть граючи на виїзді, в Києві. Раніше таке уявити було складно – суперники шикувалися всім складом у штрафному майданчику і сподівалися на нічию. Ті ж «Металіст» і «Ворскла» дуже добре виглядали в матчах із «Динамо». Позитивне враження залишила гра захисників і в Лізі чемпіонів, де рівень командної та індивідуальної гри суперників був набагато вищим. Нинішній результат, в усякому разі, набагато кращий, ніж в останні три роки. Три пропущені м'ячі з чотирьох нинішньої осені стали не заслугою суперника, а неуважністю наших гравців на останніх хвилинах зустрічі.

- Пара центральних захисників Діакате-Михалик оптимальна на сьогоднішній день?

- Питання краще адресувати тренерам, які знають потенціал усіх гравців. Я ж думаю, що вони – найсильніша пара в українському чемпіонаті. Діакате за останній рік додав у надійності та впевненості. Плюс, за багато матчів у Папа і Тараса встановилося хороше взаєморозуміння.

- На правому фланзі стабільне місце в Бетао. Яке враження справила гра бразильця?

- Він підсилив команду. Після того, як з з «Динамо» пішов Олег Лужний, у команді була велика кількість гравців даного амплуа, але жоден з них так і не закріпився. Ніхто не відзначався надійністю. Бетао прагне грати просто, він не випадає з гри й інколи ефективно підключається до атак.

- Інша справа на протилежному фланзі, де місце ділили Несмачний і Ель Каддурі…

- Бадр тут виглядав краще за Андрія. Потім його перевели в центр півзахисту, де він також був корисний команді. Я радий за Несмачного, що йому вдалося на фініші року закріпитися в складі. В цілому, гра команди на лівому фланзі сподобалася більше, ніж на правому. Через нього йшло більше атакувальних дій, та і в захисті було спокійніше.

- У цьому є й заслуга Нінковича. У Бетао в півзахисті стабільного партнера не було.

- Погоджуюсь. Можливо, із поверненням Гусєва ситуація зміниться. З іншого боку, ніщо не заважало Олегу Лужному впродовж багатьох років одному бути господарем свого флангу. Потім це виходило і в Гусєва, але Олега краще використовувати в атакувальних діях.

- Останні півроку на лаві запасних провів Допілка. Чи є в нього шанси повернутися до складу?

- Звичайно! Шанси є у всіх гравців, які знаходяться в розпорядженні тренера. Нехай покаже себе на тренуваннях, більше працює індивідуально. Тоді йому обов'язково нададуть шанс. Тут все залежить від людини, її характеру.

- На що додатково захисникам потрібно звернути увагу на міжсезонних зборах, в чому бачиш резерв для підсилення гри?

- Працювати потрібно над усіма компонентами. І робити висновки з помилок. Ті ж пропущені м'ячі на останніх хвилинах у Лізі чемпіонів інакше як наслідком розслаблення і втрати концентрації не назвеш. Цього року гравці набули досвіду, стали впевненішими в собі і з оптимізмом можуть дивитися в майбутнє.

Статистика виступів захисників «Динамо» в першій частині сезону 2008/2009

 

Чемпіонат України
М
Г
Ж
Ч
Бетао
17
0
1
0
Бадр Ель Каддурі
15
1
3
0
Тарас Михалик
14
1
4
0
Пап Діакате
13
1
2
1
Андрій Несмачний
13
0
0
0
Малхаз Асатіані
5
0
0
0
Олександр Романчук
5
0
1
0
Олег Допілка
1
0
0
0
Горан Саблич
1
0
1
0
 
Кубок України
М
Г
Ж
Ч
Олександр Романчук
3
0
0
0
Горан Саблич
3
1
0
0
Малхаз Асатіані
2
1
0
0
Олег Допілка
2
0
0
0
Євген Хачеріді
2
0
0
0
Андрій Несмачний
1
0
0
0
Андрій Сахневич
1
0
0
0
 
Суперкубок Украины
М
Г
Ж
Ч
Бетао
1
0
0
0
Пап Діакате
1
0
1
0
Тарас Михалик
1
0
0
0
Андрій Несмачний
1
0
0
0
 
Ліга чемпіонів
М
Г
Ж
Ч
Бетао
10
0
1
0
Пап Діакате
10
0
1
0
Тарас Михалик
9
1
1
0
Бадр Ель Каддурі
8
0
4
0
Андрій Несмачний
7
0
3
0
Малхаз Асатіані
5
0
2
0
 
Примітка: М – зіграні матчі, Г – голи, Ж – жовті картки, Ч – червоні картки.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер