Юрій ДМИТРУЛІН: «Слабких команд у фіналі немає»

Юрій ДМИТРУЛІН: «Слабких команд у фіналі немає»

Незадовго до старту в турнірі наставник «Динамо» U-16 Юрій Дмитрулін розповів про підготовку своїх підопічних до важливих матчів та очікування від змагань:

- Безумовно, нестабільна політична ситуація у країні мала свій вплив на наш виступ у чемпіонаті України  все ж таки, ми не повністю дограли першість та не зустрілися з нашим прямим конкурентом, донецьким «Шахтарем», щоб напряму потрапити до фінальної стадії, тож за перше місце поборотися не змогли. Загалом же, вважаю, чемпіонат ми провели гідно, як і стикові ігри, які пройшли на хорошому рівні. Єдине  у весняній частині ми зіграли дуже мало матчів, тож доводилося підтримувати ігрову форму за допомогою поєдинків на першість міста.

- Щоб потрапити до фінальної стадії ДЮФЛ, вашій команді довелося грати стикові матчі. Чи не занадто на хлопців тиснула відповідальність?

- Подібне відбувається вже не вперше, у попередні роки такі ситуації вже траплялися. Тож футболістам було не вперше. Єдине  «Чорноморець» був незнайомою для нас командою, її потрібно було добре вивчити, визначити їхні сильні та слабкі якості, а також уникнути помилок, яких ми припускалися в іграх, скажімо, з «Металістом» чи «Дніпром». Вважаю, хлопці дуже добре підготувалися до цих ігор та гідні виступати у фінальній частині чемпіонату України.

- Як проходить підготовка до фінальної стадії ДЮФЛ?

- Якщо говорити про спаринги, після стикових матчів ми за десять днів зіграли три поєдинки на першість міста, тож ігрової практики у хлопців було достатньо, плюс, трьох викликали до юнацької збірної України, за яку вони також проводили ігри. Отже, думаю, до фінального турніру гравці мають підійти в хороших фізичних кондиціях та оптимальній формі.

- Чи всі хлопці здорові? Чи на всіх можете розраховувати?

- На жаль, в останній грі чемпіонату міста наш футболіст Ярослав Гайдук отримав травму. Нам протистояла не зовсім адекватна команда. Матч, начебто, нормально складався, але, можливо, через те, що ми вели з великим рахунком 4:0, суперники почали робити брудні підкати, бити по ногах. Довелося терміново міняти всю команду, щоб провідні гравці не отримали травми. Але одного все ж таки не встигли вберегти. На Ярослава ми не зможемо розраховувати у фінальній частині. Всі інші готуються. У п'ятницю ми визначимося з тими 18-ма хлопцями, які будуть брати участь у фінальній стадії чемпіонату України.

- Як можете оцінити суперників по групі  запорізький «Металург», ФК «Львів» та «Карпати»?

- Я хлопцям уже сказав, що до фіналу виходять вісім найсильніших команд. До кожної необхідно ставитися дуже серйозно та уважно. Жодного послаблення бути не може. Можливо, хтось вважає, що команди, які у нас у групі, слабші, скажімо, за «Шахтар» чи «Металіст», із якими ми вже зустрічалися. Але це не так. Зібралися вісім найсильніших на даний момент команд України. Тому слабких суперників тут просто не може бути. Але в той же час грати можна й потрібно з усіма. Перед нами стоїть одне завдання  виграти чемпіонат України, на це й налаштовую хлопців.

- Цього року фінальні турніри вперше проходять у Володимирі-Волинському ...

- Федерація футболу вважала за потрібне провести турнір у цьому регіоні, де є хороші умови для всіх вісьмох команд. Я не думаю, що цей вибір невдалий. Наша група хлопців 2000-го року народження вже грає там, кажуть, умови  чудові, хороші поля, отже не думаю, що виникнуть якісь проблеми.

- Як вважаєте, доля золотих медалей буде традиційно вирішуватися в матчі «Динамо»  «Шахтар»?

- Нічого не можу сказати з цього приводу. Повторюся, до фіналу вийшли вісім найсильніших команд, тому ані недооцінювати, ані переоцінювати нікого не можна. Потрібно просто виходити та показувати на футбольному полі, хто ти є, доводити, що ти найкращий.

- Яка мета стоїть перед командою? Головним буде посісти перше місце чи показати якісний, хороший футбол?

- Усе взаємопов'язане. Якщо покажемо хороший, якісний футбол, то буде й результат.

- І за рік зможете віддати перспективних футболістів до U-19 та молодіжної команди?

- Зробимо все можливе для цього. Ми лише допомагаємо футболістам розкрити свої таланти та спрямовуємо в потрібне русло, а все інше буде залежати від їхньої працьовитості та розуміння.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер