Юрій Єськін: “Хлопці змужніли, але ще є над чим працювати”

Юрій Єськін: “Хлопці змужніли, але ще є над чим працювати”

З сезону в сезон перед третьою командою київського “Динамо” ставиться, мабуть, одне з найважливіших і найактуальніших питань українського футболу - виховання і підготовка молодих футболістів. Адже взяти юнака в якому закладені лише початкові ази гри мільйонів, і за сезон- два “зліпити” (як говорять тренери) з нього професіонала, погодьтеся, справа нелегка. І вкрай рідко командам, “основу” яких складає недосвідчена молодь, вдається після першого кола бути у верхній частині турнірної таблиці. Становлення ж молоді має бути поступовим. Про один із таких вічно молодих колективів - “Динамо-3” - ми і говорили з головним тренером команди Юрієм Єськіним.

- Юрію Петровичу, як загалом оціните виступ ваших підопічних у першому колі?

- Головним завданням “Динамо-3” залишається підготовка молодих футболістів. Тож і перед початком цього сезону “основу” команди склали молоді, поки ще недосвідчені гравці, переважна більшість яких 1987 року народження. Так що роботи в нас - непочатий край. Самі розумієте, хлопцям не так уже й легко одразу перелаштуватися з дитячого футболу на професійний рівень. Має минути певний час, поки вони набудуть досвіду і зрозуміють всю ту відповідальність, яку на них покладено. Саме це ми і намагалися зробити впродовж пройденої дистанції. Як бачимо, наш вдалося здолати ті команди, що перебувають нижче за нас у турнірній таблиці. Ще перед початком сезону ми усвідомлювати, що легким цей шлях не буде.

- А чи можна вже зараз, після першого кола, говорити, що у хлопців помітний прогрес у командній грі?

- Звичайно, вони змужніли, вже наприкінці першого кола почав проглядатися певний малюнок гри. Узимку маємо багато часу для роботи, тож, гадаю, ми ще попрацюємо і у другому колі являтимемо собою конкурентоспроможну команду. Пригадайте, як було минулого сезону: перше коло ми закінчили на останній сходинці, а після другої половини сезону, коли хлопці вже набули досвіду, ми зіграли значно потужніше і в підсумку посіли одинадцяту сходинку.

- Запровадження турніру дублерів, мабуть, і ви на собі відчули?

- У зв’язку зі створенням цього сезону турніру дублерів ми тепер не можемо вже розраховувати на допомогу з другої команди, адже такі переходи заборонено. Хіба що футболісти третьої команди можуть зіграти за “Динамо-2” чи дублерів. Враховуючи це, можу сказати, що на молодих виконавцях лежить велика відповідальність у другій лізі і це потрібно пройти.

- Де маєте намір проводити збір?

- Минулого сезону ми провели повноцінний збір у Закарпатті. Тому, гадаю, цієї зими також поїдемо, хоча ще розглядаються варіанти зі Словаччиною.

ЦИФРИ І ФАКТИ

І В Н П М О
Разом 14 4 2 8 12-19 14
Удома 6 2 1 4 5-6 7
На виїзді 8 2 1 4 7-13 7

Кількість гравців: 27.
Кількість стрільців: 7.

Перемоги з великим рахунком: —
Поразки з великим рахунком: (“Факел” — 0:3, ФК “Бершадь” — 0:3).

Попередження: 3 — Федорів, 2 — Маковійчук, Корольчук, Жула, Циколія, Федоров, Новицький, 1 — Воронін, Ремезовський, Прокопович, Скиба, Олійник, Бриж, Оліщук, Скепський.
Вилучення: 1 (Новицький).

Пенальті “Динамо-3”: 2 (“Верес”, “Оболонь-2” — обидва Федоров).
Нереалізовані: —
Пенальті у ворота “Динамо-3”: 5 (“Верес” — Дьомушкін, “Спартак-2” — Ткачук — 2, “Енергетик” — Сусяк, ФК “Бершадь” — Кучер).
Нереалізовані: —

Гравці: 14 — Жула, Циколія, Сахнюк, 13 — Корольчук, 12 — Маковійчук, Олійник, Фатій, 11 — Зарицький, Федорів, 10 — Новицький, 9 — Мусин, Воронін, 8 — Накоренок, Федоров, 7— Прокопович, Бриж, 6 — Преснаков, Скепський, Оліщук, 4 — Ремезовський, 3 —Литвиненко, Лукавий, 2 — Павлович, Самойлов, 1 —Даценко.

Стрільці: 3 — Сахнюк, 2 — Федоров, Федорів, 1 — Павлович, Корольчук, Скепський, Олійник.

Матеріал газети "Український футбол"

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер