Юрій Калитвинцев: «Граємо тільки із сильними суперниками»

Юрій Калитвинцев: «Граємо тільки із сильними суперниками»

14-го лютого завершився перший закордонний збір «Динамо-2». Команда повернулася до Києва, де пробуде до 23-го лютого, після чого знову вирушить на Кіпр. Про результати виконаної роботи і плани на майбутнє кореспонденту клубного Інформвідділу розповів наставник «Динамо-2» Юрій Калитвинцев:

- Чи задоволені ви збором та чи вдалося виконати заплановані завдання?

- Так, програма була повністю виконана, пощастило нам і з погодою. Деякі команди не готуються до сезону за кордоном, нам же клуб створив чудові умови для повноцінної роботи.

- Як можете оцінити результати контрольних поєдинків?

- Тільки позитивно. Ми провели дуже цікаві та інформативні матчі. Завжди прагнемо обирати сильних суперників, щоб наші футболісти зростали. Цього разу грали із командами чеської та болгарської прем’єр-ліг. «Слован» зараз посідає п'яте місце в турнірній таблиці, а в позаминулому сезоні клуб був чемпіоном Чехії і грав у кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів із «Міланом». У команді зберігся той же склад, і ми, програючи упродовж зустрічі 2:0, змогли зрівняти рахунок, і навіть були близькими до перемоги. Що стосується другого нашого суперника, «Яблонеця», це серйозна команда, в якій є вікові гравці. Хоча, для наших хлопців серед команд майстрів складно знайти суперника рівного за середнім віком, тому для нас всі «дорослі». Ми також програвали 0:1, але в результаті зрівняли рахунок і маючи повну перевагу не змогли довести матч, здавалося, до логічної перемоги. Це визнав і тренер чехів, який був задоволений нічиєю і дуже здивований, що наші молоді хлопці настільки добре пересуваються полем і грають.

Що стосується останнього спарингу з болгарським «Віхреном», відзначу, що наша поразка з рахунком 0:3 не відображає реального співвідношення сил на полі. Два м'ячі ми пропустили наприкінці матчу. Один із них був забитий із положення «поза грою», а другий – рукою, що арбітр визнав після гри. Але справа не в рахунку. Судячи по грі, ми, напевно, не заслуговували навіть на нічию – болгари перевершували за багатьма компонентами. Перший тайм закінчився з рахунком 0:0, невелика втома, перш за все, психологічна, з нашого боку відчувалася. Ця гра була останньою, тому у хлопців вистачило емоцій тільки на перший тайм. А, можливо, і болгари додали. До цього дня в нинішньому році ми не програли жодного матчу, тому остання поразка, гадаю, навіть піде нам на користь. Після збору ми подякували команді: що стосується роботи, в нас не було ніяких претензій, хлопці все виконували якісно.

- До команди повернувся Атанас Чепілов. Тренерський штаб розраховує на болгарина у весняній частині сезону?

- На Кіпрі він відпрацював дуже добре, тому поїде з нами і на другий збір. Спочатку, щоправда, для нього було все новим, але він дуже швидко пристосувався, познайомився з хлопцями і помітно додавав від тренування до тренування. Було видно, що Атанас все робить із настроєм. А чи залишиться він у нашій команді, будемо вирішувати на рівні селекційної служби і керівництва. Можу тільки сказати, що в другому колі він нам не зашкодив би.

- В якому режимі працює команда до відльоту на наступний збір?


- У режимі одноразових тренувань. 20-го лютого плануємо провести контрольну гру. З ким – ще не відомо. Швидше за все, це буде одна з команд-учасниць турніру Макарова. А 23-го повертаємося до Кіпру.

- З ким команда проведе контрольні матчі на другому зборі?

- У нас заплановано три гри. 26-го лютого проти вірменського «Бананца», з яким ми раніше зустрічалися на Кубку Співдружності. Це лідер місцевого чемпіонату, матч має вийти цікавим. 3-го березня граємо з командою російської першої ліги «Луч-Енергія» з Владивостока, яка ще минулого сезону виступала в прем’єр-лізі. І 6-го березня із ще однією командою першої ліги Росії – «Носта» з Новотроїцька. Її очолює Сергій Підпалий, який народився в Києві, а спортивним директором є Андрій Канчельскіс. Це дуже хороша команда, ми хотіли з нею зіграти ще минулого року, але не вдалося. Тепер із нетерпінням чекатимемо на поєдинок. Всі суперники достатньо сильні, спаринги обіцяють бути дуже цікавими. Вважаю, немає сенсу перегравати з розгромним рахунком слабкі команди, це нічого нам не дасть. До Києва повертаємося 7-го березня.

- На Кіпр вирушить такий же склад, що і на перший збір?

- Так, плюс до нас приєднається Родіна, який був запрошений до молодіжної збірної України, а також Логінов і Малин з молодіжного складу «Динамо».

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер