Юрій КАЛИТВИНЦЕВ: «Одного разу на День народження грав проти київського «Динамо»

Юрій КАЛИТВИНЦЕВ: «Одного разу на День народження грав проти київського «Динамо»

- Чесно кажучи, нічого грандіозного не планую. Просто пообідаємо в тісному колі з родиною та друзями, і на цьому свято закінчиться. Адже дата не кругла, та й роботи багато, зараз повним ходом іде підготовка до Євро-2012. А ось наступного року, якщо доживемо, вигадаю щось більш цікаве й масштабне.

- Який подарунок очікуєте отримати сьогодні від рідних та близьких?

- Я буду радий будь-якому подарунку або сюрпризу. Найголовніше - це увага. Що готують близькі, звичайно, здогадуюся, але на 100% не знаю.

- Чи часто тоді, коли ви були гравцем, ваш День народження співпадав із днем ​​матчу і його доводилося зустрічати на футбольному полі?

- Так, пам'ятаю такий випадок, коли я грав у Волгограді. До нас якраз приїхало київське «Динамо», а на наступний день були замовлені столи в ресторані, де ми з партнерами мали святкувати мій День народження. Але виявилося, що матч перенесли на один день, і все могло зірватися. На щастя, нам вдалося всюди встигнути. Матч розпочинався о 16.00, добре пам'ятаю, що грали ми за нестерпної спеки. А після поєдинку «Динамо» повернулося до Києва, а ми всією командою поїхали до ресторану. До слова, зіграли тоді внічию.

- Повернемося до наших днів. До Євро-2012 залишається все менше часу. Чим зараз зайнятий тренерський штаб національної збірної України?

- Тим, що складає список кандидатів, яких буде викликано до збірної для офіційних матчів. Цим ми займаємося вже протягом тривалого часу. Усіх футболістів переглядаємо, вони в нас на очах. Звичайно, є проблеми, пов'язані із травмами, і ми обговорюємо способи їхнього вирішення.

- Напевно, не може не хвилювати проблема голкіперів?

- Так, ми її вирішуємо, думаємо, обговорюємо. Але поки що рішення не прийняли.

- Очевидно, що після завершення чемпіонату України футболісти будуть у різному психологічному стані?

- Авжеж, але все це потрібно залишати у клубах, і вирушаючи до збірної, забувати про турнірне становище й внутрішні справи. Потрібно повністю сконцентруватися на підготовці до Євро. Гадаю, що товариські матчі, які в нас попереду, зможуть дати нам повну картину наявної на сьогодні ситуації, будемо її аналізувати та працювати.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер