Юрій Калитвинцев: «У спаринг-партнери обираємо серйозні команди»

Юрій Калитвинцев: «У спаринг-партнери обираємо серйозні команди»

У п’ятницю друга команда “Динамо” повернулася з Кіпру, де провела навчально-тренувальний збір. Нагадаємо, що у його рамках підопічні Юрія Калитвинцева та Генадія Литовченка зіграли три контрольних поєдинки. У двох з них (проти “Левськи” та “Віхрена”) динамівці святкували перемогу і в одному (проти “Оцелула”) програли. Підвести короткі підсумки збору та поділитися враженням від гри резервістів “Динамо” ми попросили Юрія Калитвинцева:

- У принципі, на кіпрському зборі ми повністю виконали план і зробили все, що задумали. Особливо порадувала якість спарингів, адже ми зустрічалися із дорослими командами, у той час, як у нашому складі майже всі хлопці 1989 чи 1990 року народження. Тільки Герасим’юк 1986-го і Морозюк 1988. Ми отримали величезне задоволення від того, що з усіма суперниками грали на рівних, і ні в чому їм не поступалися. Результат у цих поєдинках нас не дуже цікавив, більше значення мала якість гри, якою ми залишились задоволеними. Сприяла нашим заняттям і погода. Попереду команду чекає ще один навчально-тренувальний збір, який також пройде на Кіпрі.

- Кого б ви могли відзначити у складі “Динамо”?

- Мені не дуже подобається когось виділяти, але повинен сказати, що особливо добре проявили себе Ярмоленко, Зозуля, Морозюк і Бутенін. Та й інші хлопці також непогано попрацювали.

- У першому матчі проти “Левські” Микола Морозюк відзначився дублем, а в інших виходив на заміну у другому таймі. З чим це пов’язано?

- Просто нашим основним завданням було забезпечити хлопців однаковою ігровою практикою. У другій грі з “Оцелуом” на поле вийшли футболісти, які були менше за всіх задіяні у першому поєдинку, а з “Віхреном” грали ті, хто провів мало часу на полі у другому спарингу. Хлопці поставились до цього з розумінням. У нас в “основі” приблизно 20 чоловік, і ніяких образ з приводу того, що хтось грав менше, а хтось більше, не було.

- Чому “Динамо” не підійшов Максим Усанов, який був на перегляді?

- Як я вже казав, наша команда складається з футболістів 1989-1991 рогів народження. Максим дещо старший, йому 22 роки. У нашій команді, він, звичайно, знадобився б, але першому складу точно не допоміг. Тому ми вирішили з ним розпрощатися

- Скажіть, чим ще запам’ятався цей збір? Чи траплялись якісь смішні або курйозні випадки?

- Так, цікавий епізод стався у той день, коли перша команда грала проти донецького “Шахтаря” у фіналі Кубку Першого Каналу. Жоден канал не показував цей поєдинок, але наш Сашко Назарчук, який, як виявилось, добре розбирається у комп’ютерах, зміг знайти трансляцію матчу в Інтернеті, яку ми всі і дивились. А в цей час футболісти донецького “Металурга”, з якими ми жили в одному готелі, також знайшли цю ж гру в Інтернеті, але у них трансляція розпочалась на хвилину раніше, тому вони про всі події дізнавалися першими. Сусіди, звичайно ж, були не на нашому боці, тому між собою хлопці дуже сперечалися. “Металург” дуже радів після того, як “Шахтар” забив гол. А коли вони нам сказали, що Юссуф зрівняв рахунок, ми спочатку не повірили. Взагалі, після перемоги “Динамо” наші хлопці одержали купу позитивних емоцій, всі аплодували та обнімалися, адже ми всі – одна динамівська команда, тому перемогу всі сприйняли, як свою. Наступного дня у Назарчука був День народження. Я йому сказав, що напередодні розмовляв з Юрієм Сьоміним, який пообіцяв, що у випадку успіху в фіналі, команда присвятить цю перемогу йому. Насправді, я нікому не дзвонив, але було весело, хлопці посміялися.

- А які у вас плани на найближчий час? Чим команда буде займатися під час наступного збору?

- До 16-го лютого будемо у Києві. Потім знову вирушимо на Кіпр. Під час останнього збору заплановані три спаринги. Контрольні матчі відбудуться 20, 22 і 25 лютого. Нашими суперниками будуть серйозні команди, так як я не бачу сенсу перемагати слабких конкурентів з великим рахунком. Головне – якість гри. Нам взагалі пощастило з сильними суперниками під час цієї зимової перерви. І на Кубку Співдружності, і в інших матчах, ми зустрічалися з достойними командами. 26-го лютого повернемося до Києва, де і будемо готуватися до виїзного поєдинку у турнірі дублерів з “Дніпром”, який відбудеться 1-го березня. 
 марта.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер