Юрій Калитвинцев: «Робота в збірній – крок уперед»

Останнім часом головна тема розмов у футбольних колах - зміни на тренерському містку в збірній України. Старший тренер «Динамо-2», а з 1-го лютого і перший помічник головного тренера збірної України Мирона Маркевича Юрій Калитвинцев уже досяг певних успіхів у футболі, тренуючи другу динамівську команду і вигравши минулого року із збірною України юнацький чемпіонат Європи. Цікаво дізнатися, яким Юрій Миколайович бачить майбутнє нашої збірної та перспективи своєї роботи в «Динамо-2».

- Юрію Миколайовичу, тепер, коли пристрасті трохи вщухли, ви вже звиклися з думкою, що будете працювати в збірній?

- В принципі, так. Я готувався до цього давно, а коли рішення все ж таки було ухвалене, достатньо швидко звик до своєї нової ролі.

- Як поставились до того, що будете не головним тренером, а першим помічником Маркевича?

- Коли я дізнався, що буду кандидатом на цю посаду, звичайно, думав лише про перемогу і готувався до неї. Але якби програв, а єдиним тренером було призначено Маркевича, я би також сприйняв таке рішення по-філософськи. У результаті сталося, що я, начебто, поступився, але в той же час зробив крок уперед. Сьогодні я можу заявити, що буду допомагати Маркевичу всім, чим зможу.

- Вам раніше доводилося працювати з Мироном Богдановичем?


- Ні, ми тільки зустрічалися в якості тренерів протилежних команд, коли я тренував «Закарпаття», а він - «Карпати». Але я чудово знаю його принципи, оскільки тренери цікавляться, як працюють їхні колеги в інших командах. Принципи роботи Маркевича достатньо цікаві й у багатьох аспектах співпадають із моїми.

- Як ставитеся до самої ідеї, що у збірної буде два тренери, а не один?


- Ні, головний тренер все ж таки один. А я, як сформулювали, - його права рука. Також до тренерського штабу буде включено групу фахівців, які допомагатимуть Маркевичу.

- Мирон Маркевич продовжуватиме працювати в «Металісті», а ви – в «Динамо-2». Таке поєднання не вплине на збірну?

- Що стосується мене, я не бачу жодних проблем, оскільки практика в клубі також необхідна. Коли я працював з юніорською збірною, було важкувато по два з половиною місяці бути не в тонусі. Щодо нинішньої ситуації... У «Динамо-2» в мене чудові помічники, тому, якщо потрібно буде відлучитися, зроблю це із спокійною душею. Від цього наш процес не постраждає.

- Ви вже обговорили з Мироном Богдановичем плани на найближчий час?

- Ще ні. Ми зустрічаємося 5-го лютого, тоді ж ухвалимо рішення, хто увійде до тренерського штабу, обговоримо наші подальші дії. А також у робочому режимі визначимося, хто які функції виконуватиме і за що відповідатиме.

- Перед тренерським штабом стоїть завдання виграти Євро-2012. Вважаєте, це під силу нашій збірній?


- Таке завдання стоїть перед всією командою, а не тільки перед наставниками. А що стосується реальності її виконання, я не люблю загадувати чи казати про успіх. Я більше прагматик і схильний вважати, що все залежить від роботи, яку виконає команда. Лише за її підсумками можна буде про щось говорити.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер