Юрій Калитвинцев: «Ротація нам дається важко»

Юрій Калитвинцев: «Ротація нам дається важко»

Друга команда «Динамо» днями повернулась зі свого останнього навчально-тренувального збору на Кіпрі. А вже сьогодні динамівці зіграють перший матч чемпіонату серед команд першої ліги – перенесений поєдинок проти київського ЦСКА. Своїми враженнями від збору, а також про підготовку команди до матчів розповів старший тренер динамівських резервістів Юрій Калитвинцев.
- Юрію Миколайовичу, яка ваша загальна оцінка збору?
- Позитивна. Погода була хороша, тренувальну програму хлопці виконали повністю. Загальну картину дещо зіпсував останній контрольний матч, програний датському клубу «Есб’єрг». Але молодим хлопцям достатньо важко повністю віддаватись грі, фактично сидячи «на валізах»: поєдинок проходив в останній день зборів і всі підопічні, звісна річ, чекали довгоочікуваного повернення додому. Але, тим не менше, всі три матчі показали, що в хлопців є мотивація і настрій грати в кожному матчі на перемогу. Цьому також сприяє політика клубу, завдяки якій команда бачить, що перша команда поруч. А гратимеш ти в ній чи ні – залежить лише від самого футболіста.

- Чим перший збір на Кіпрі відрізняється від першого?
- Єдина відмінність – це спаринги. На останній збір ми просили більш сильних суперників, оскільки не бачили смислу обігравати слабкі команди з розгромним рахунком. Але не все залежить від наших бажань. Тим не менше, в цих контрольних матчах ми награвали і укріплювали різноманітні схеми, щоб в офіційних матчах хлопцям це не було в диковинку. Порадувало ставлення молоді до матчів хай і не з дуже сильним суперниками. До кожного всі підходили з належною серйозністю, розуміючи, що розслаблятись не можна.

- Ви задоволені діями своїх підопічних у контрольних матчах?
- Не можу сказати, що цілком задоволений. Але ігрові помилки, втрата концентрації – це все буває. Як, наприклад, у матчі проти кіпрського «Анортосиса», який ми виграли 8:3. Вісім забитих м’ячів – це добре, а от три пропущених… Загалом, є над чим попрацювати, і наш тренерський штаб працює в цьому напрямку.

- У кожному з трьох поєдинків команда пропускала, а в двох останніх із них по три м’ячі. Вас не насторожує така гра підопічних в обороні?
- Звичайно, насторожує. На кожному теоретичному занятті ми намагаємось підвести хлопців до того, щоб вони зрозуміли: перемога 1:0 значно краще, ніж 5:4, а забитий м’яч – 90 % перемоги. Знову згадаю матч із «Анартосисом». Не буду говорити, що один м’яч нам забили із великого офсайду, ще один – після порушення правил… Однак, ми такому результату навіть зраділи – на подібних результатах хлопцям і слід вчитись, оскільки помилок вони допускались достатньо.

- Сьогодні друга команда «Динамо» зіграє матч першої ліги проти ЦСКА, а наступного дня відбудеться матч дублюючих складів у Дніпропетровську. Як проводитиме ротацію складу?
- Ротація нам дається важко. У нас не так багато хлопців, щоб грати щодня. Утім, минулого року виникла подібна ситуація, з якої ми змогли знайти вихід. Точно так само буде і зараз.

- Перша команда в особі головного тренера Юрія Сьоміна допомагатиме вам кадрами?
- Із першої команди до нас днями приєднались Годзюр, Хачеріді, Дедечко, Фаркаш, Бельгазуані, Главіна. Усіх гравців Юрій Павлович віддав нам на найближчі матчі. Також підключимо кількох хлопців із «Динамо-3». У цілому, як мовиться, вийдемо з високо піднятою головою із даної ситуації.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер