Юрій ЛЕНЬ: «Ставати третіми-четвертими для нас неприйнятно»

Юрій ЛЕНЬ: «Ставати третіми-четвертими для нас неприйнятно»

- Можете розповісти про подальший регламент участі в чемпіонаті U-19?

- Навесні вісім найкращих команд (команди, які посіли у своїх групах перше та друге місця, а також дві кращі команди, які стали третіми) продовжать боротьбу за чемпіонство. Інші сім складуть групу, в якій будуть розіграні місця з 9-го до 15-го. Що стосується того, чи будуть переноситися очки з осінньої частини сезону на весняну, нічого вам сказати не можу, оскільки про це в регламенті проведення змагань нічого не сказано. Як на мене, команди мають починати грати «з нуля» у два кола й визначати переможця.

- «Карпати», які посіли перше місце, були справді недосяжними, або це «Динамо» недопрацювало в боротьбі за перше місце?

- Із трьох матчів, які ми зіграли з «Карпатами», в жодному ми не програли за всіма статтями. Мінімум у двох із них ми були не те що гіршими, а навіть кращими за них. Лише в першій грі ми поступилися ним, оскільки хлопці, можливо, ще не розуміли концепцію гри, яку ми до них намагалися донести. Але це футбол, десь нам не пощастило, десь не вистачило майстерності. Я загалом не хочу робити жодних прогнозів, але у фінальній частині львів’янам не буде так просто у матчах із нами. Принаймні, хлопці пообіцяли мені це (посміхається).

- «Динамо» вийшло до фінальної частини з другого місця. Чи виконане завдання й як сприймати цей результат?

- Звичайно, хотілося виграти всі матчі та вийти з першого місця. Але основне завдання для тренерів як U-21, так і U-19 – це підготовка футболістів для першої команди. Наскільки вони зросли у професійному плані, судити не лише мені, а й тренерському штабу першої команди, і журналістам, і вболівальникам. Найголовніше, щоб вони зростали, прогресували, набиралися досвіду, сприймали ту концепцію, яку ми їм прищеплюємо останнім часом. Місце, звичайно, теж важливе, оскільки ми представляємо великий клуб, і ставати третіми-четвертими для нас неприйнятно.

- У весняній частині сезону будуть грати ті ж хлопці, або варто чекати на зміни?

- На жаль, у нашому житті зараз стільки невизначеного, що загадувати наперед не хотілося би. На мій погляд, загальна чистка не потрібна, але деяким хлопцям, які не грають, можливо, варто пошукати варіанти з орендою. Все ж таки, вони молоді хлопці, й для того, щоб прогресувати, вони мають грати. У цьому ми їм заважати не будемо. Що стосується поповнення з ДЮФШ, то я дуже сумніваюся в цьому, адже вони також мають ще грати друге коло чемпіонату України у своїй віковій групі. Хоча п’ять-шість хлопців у нас «на олівці», й їх ми будемо переглядати. Будемо шукати компроміс із тренерами школи, аби цей процес проходив найменш болюче для участі команди 1998 р.н. у чемпіонаті України.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер