Юрій ЛЕНЬ: «Хлопці були налаштовані на боротьбу до останньої хвилини»

Юрій ЛЕНЬ: «Хлопці були налаштовані на боротьбу до останньої хвилини»

- Можливо, гра не здалася вболівальникам видовищною, але було багато боротьби – як із полем, так і з суперником. Я задоволений, що в цій боротьбі ми виявилися кращими.

- При всій беззаперечній перевазі, виходячи з рахунку, що стало переламним моментом у матчі?

- Переламним моментом я вважаю те, що хлопці підтримували командний дух протягом усього матчу. Так, траплялися помилки як тактичного, так і технічного плану, але мої підопічні вірили в перемогу й були налаштовані на боротьбу до останньої хвилини.

- Здавалося би, величезна перевага, багато забитих м’ячів, але в той же час аж п’ять попереджень. Чи не забагато, як для такої гри?

- Це наслідок того, що я сказав раніше. Було багато боротьби, в певних моментах суперник провокував, але є й невиправдані картки з нашого боку. За це окремі гравці будуть покарані.

- Сьогодні на позиції центральних півзахисників грали номінальні центральні захисники Чоботенко та Приймак. Ви дивитеся хлопців на різних позиціях?

- А хто сказав, що вони центральні захисники? У процесі своєї роботи ми з’ясовуємо, хто з хлопців на якій позиції приносить більше користі. Наприклад, Чоботенко переходив до нас із запорізького «Металурга» як центральний півзахисник, а вже в нашій Академії його зробили центральним захисником. На жаль, у нього є один великий недолік, про що він знає, – це брак швидкості як для гри в центрі захисту. Та ж сама проблема й у Приймака. Саме тому ми їх пробуємо на позиції в центрі поля, яку можна назвати проблемною. Впевнений, що тут вони принесуть команді багато користі.

- У першій та молодіжній командах флангові півзахисники по ходу матчу часто міняються флангами, у команді же U-19 подібного ми не спостерігаємо. Ваші хлопці поки не готові до подібних тактичних перестановок?

- Від наших хлопців ми вимагаємо, щоб крайні півзахисники, залежно від ситуації, зміщувалися до центру. Установки мінятися флангами у нас не було – старший тренер команд U-21 та U-19 Вісенте Гомес не наполягає на подібних перебудовах, оскільки для втілення різноманітних тактик на футбольному полі потрібен відповідний підбір виконавців.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер