Юрій МОРОЗ: «Треба подякувати нашій школі за те, що вона випускає таких гравців»

Юрій МОРОЗ: «Треба подякувати нашій школі за те, що вона випускає таких гравців»

- Наші хлопці сьогодні проявили характер. Гра була важкою, суперник гідний. Ми намагалися комбінувати, пресингувати впродовж усього поєдинку, забили швидкий гол, про що казали на установці. Але, на жаль, є моменти, над якими ще потрібно працювати й працювати. При стандартних положеннях ми дуже погано тримаємо гравців, погано перелаштовуємося з атаки на оборону. У нас практично на 50 відсотків нова група хлопців. Хочеться, аби до них швидше дійшли наші вимоги.

- Наскільки добре підготовленими прийшли до вашої команди гравці, які ще минулого сезону виступали в ДЮФЛУ?

- Треба подякувати нашій школі за те, що вона випускає таких гравців. Звичайно, процес адаптації у них лише починається, часу в них було обмаль. Але вже зараз можу сказати, що група 1999 року, яка стала чемпіоном України, дуже хороша. Якщо хлопці зрозуміють наші вимоги, то виростуть у хороших футболістів.

- Ви вже серед них бачите яскравих індивідуальностей, талановитих хлопців, які в перспективі можуть стати гравцями високого рівня?

- Ще зарано про це говорити. Але кожен із них – уже яскрава індивідуальність. Хочеться, щоб вони при цьому вчилися проявляти більше колективних дій як в атаці, так і в обороні, швидше реагували на зміни, події на футбольному полі. Щоб удосконалити ці компоненти, у них є час, і ми, тренери, для того тут і знаходимося, щоб до них донести, навчити їх.

- У цій ситуації важлива присутність гравців, які вже мають досвід гри на такому рівні, таких як Алібеков. Його вихід додав команді впевненості?

- Так, він підсилив гру. На жаль, після травми він лише відновлюється, тому ми планували його випускати лише на 30 хвилин. Хоча не можу сказати, що він зіграв ідеально, другий м'яч було забито з його зони, куди він не встигнув повернутися.

- Сьогодні дві заміни стали результативними...

- Так, фактично всі заміни, які ми провели, підсилили гру. Вони додали нашій команді інтенсивності, агресії, комбінаційної гри. Радує, що хлопці проявляють свою небайдужість, характер, бажання.

- Як ви оціните гру суперника?

- Хороша, міцна команда, боєздатний колектив. І це при тому, що, наскільки я знаю, велику групу хлопців із «Ворскли» U-19 було переведено до дублю. Суперник нас змусив трохи понервувати. Не буду стверджувати, що ми домінували протягом усього матчу, але в нас була територіальна перевага. Хочеться, аби ця перевага втілювалася в гольові моменти та голи. Тим не менше, ми перемогли, набрали три очки, а ігрові недоліки обов’язково розберемо.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер