Юрій МОРОЗ: «Хочу подякувати хлопцям за хороший сезон»

Юрій МОРОЗ: «Хочу подякувати хлопцям за хороший сезон»

- Сьогодні вдалося виконати майже все, що ми запланували, але не реалізували багато моментів, особливо в першому таймі. І в деяких епізодах відчувалася певна нервозність. Коли не реалізовували свої моменти, виникала небезпека біля власних воріт. Загалом, з усіх ігор, які ми провели після того, як забезпечили собі чемпіонство, у цьому матчі ми показали найбільш грамотну та змістовну гру. Ви бачили, сьогодні в заявці у нас було лише 14 людей, інші хлопці задіяні у грі молодіжної команди проти «Шахтаря» у Щасливому.

- Які плани команди на міжсезоння, коли у футболістів починається відпустка?

- У першу чергу, я би хотів висловити хлопцям величезну подяку – вони провели цей сезон активно та злагоджено. У всіх наших перемогах та досягненнях основна заслуга належить їм. Були важкі моменти, але та атмосфера, яка зараз панує в роздягальні, – це плід тієї роботи, яку вони провели протягом усього сезону. Зараз гравці отримають індивідуальний план роботи, й від завтрашнього дня вони у відпустці. Стосовно планів та зборів ми їм усе скажемо.

- Головним показником роботи молодіжних та юнацьких команд є не лише чемпіонство, а й зростання молодих гравців. Ким ви залишилися задоволені у нинішньому сезоні, хто помітно виріс, додав у грі чи здивував вас?

- Когось конкретно мені не хотілося би виокремлювати – уся команда здорово провела сезон – упевнено, яскраво, на високому якісному рівні. Зростання гравців ми, тренери, маємо обов'язково оцінювати з точки зору перспективи, а також це можуть робити й уболівальники, й журналісти, адже команда грає для глядачів. Гадаю, фани будуть задоволені тими результатами, які показала команда у цьому сезоні.

Перспективи є у кожного виконавця. Коли ми зберемося після відпустки перед початком чемпіонату, подумаємо, хто перейде до молодіжної команди, а хто залишиться у U-19. Якби вся ця група хлопців перейшла до першої команди й там би все вигравала, звичайно, я був би задоволений вихованням футболістів, як особистостей. Хлопці хороші. Медалі медалями, але потрібно також оцінювати їхню перспективу для першої команди. І не просто там грати, а витримувати високий міжнародний рівень, якому відповідає команда «Динамо».

- Напевно, ви дивилися фіналЛіги Європи, де грав 17-річний захисник, як вважаєте, наші гравці могли би там опинитися?

- Звичайно. Але тут впливають багато факторів у комплексі: і психологія, і фізичний стан, і тактична підготовка, і техніка. Після того, як ми програли «Аяксу», я, як тренер, змінив вимоги до хлопців: став жорсткішим, а якщо футболіст щось не виконує й каже: «Я не можу», для мене це неприйнятно. Вони мають відповідати рівню та бути найкращими в нашій країні, а також бути готовими здобувати перемоги на європейському рівні. Якщо футболісти інших команд можуть це робити, то чому в нас гравці в 17, 18, 19, 20 років вважаються ще молодими та перспективними. У цьому віці вони вже можуть змусити говорити про себе в Європі.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер