Юрій МОРОЗ: «Майже кожен наш футболіст - провідний гравець команди»

Юрій МОРОЗ: «Майже кожен наш футболіст - провідний гравець команди»

- Ми вже не перший раз стикаємося з ситуацією, коли ведемо в рахунку, а потім віддаємо гру. До сьогоднішнього матчу все обходилося, а тепер зіграли внічию Постійно говоримо хлопцям не віддавати ініціативу суперникові, навіть, якщо рахунок на нашу користь. Плюс окремі помилки гравців призвели до двох пропущених м'ячів, в тому числі, після стандартного положення. По гарячих слідах мені складно щось говорити.

- Прокоментуйте момент з вилученням Булеци, що ви йому сказали?

- Його поведінку списую на молодість. Було витрачено багато сил, проти нього порушили правила, і він емоційно відреагував. Протягом гри він добре рухався, хотів забити, мав моменти для цього. Словом, бажання було, а ось емоції підвели. Дай бог, щоб така нестриманість залишилася на цьому рівні. Сподіваюся, Сергій все переосмислить, і в подальшому не допускатиме таких помилок.

- Залишившись в меншості, «Динамо» продовжило атакувати, не було думки притримати гру, щоб зберегти одне очко?

- Ми завжди ставимо завдання перемагати в кожній грі. Цей поєдинок теж певний урок, навик гри: у нас було на одного футболіста менше, хлопці повинні були перебудуватися в обороні, зіграти один в один. Це навчання, гравці мають швидко реагувати, швидко перебудовуватися. Розуміти, що зростає відповідальність. Після вилучення суперник нічого не створив біля наших воріт, а ось у нас моменти, навпаки, були, адже хлопці продовжували грати в тому ж темпі. Єдине - не досягли результату, були моменти, які ми зобов'язані були реалізовувати.

- Цитаїшвілі почав грати в центрі поля, які ваші враження? Його перекваліфікація - це вимушений захід?

- Сьогодні - вимушений, хоча, Гіо дуже здорово зіграв на цьому місці: і гольову передачу віддав, коли забивали перший м'яч, і був активний, міг забити у другому таймі, але добре зіграв Підківка. Воротар «Карпат» сьогодні діяв вище всяких похвал, просто блискуче. Але і молодь львів'ян також дуже хороша. Ця команда не даремно претендує на високі місця, у них прекрасний, злагоджений, дієздатний колектив. У «Карпатах» завжди так було.

- Наступний матч з «Шахтарем» в Щасливому, в останніх двох матчах «Динамо» поступилося там, чи хочете перервати цю неприємну серію? Ця гра стане вирішальною в нинішньому чемпіонаті?

- Звичайно хочемо. Ви хотіли почути від мене щось інше? Так, хтось не зіграє, але вийдуть інші футболісти. Один із критеріїв нашої роботи в командах U-21 і U-19 - це підготовка гравців. Дискваліфікований Булеца - значить, зіграємо без нього. Так, можливо, в якихось моментах нам буде складніше, адже це один з провідних наших гравців. Але назвіть мені, хто ще ведучий футболіст в команді? Я вам скажу: майже кожен. Гіо зіграв не на своїй позиції краще, ніж Булеца до цього. На нас чекає принципова гра, будемо готуватися і налаштовуватися. Зустрічаються дві кращі школи українського футболу. Гра все покаже.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер