Юрій МОРОЗ: «Намагаємося домінувати над суперником»

Юрій МОРОЗ: «Намагаємося домінувати над суперником»

- Сьогодні ми були більш агресивними попереду і більш удачливими біля воріт суперника. Хлопці старалися виконувати план на гру, який ми задумали. Це їм успішно вдалося зробити.
- З якою установкою команда виходила на другий тайм - грали більше за рахунком, враховуючи сильну зливу?
- Результат результатом, але ми намагаємося, щоб наша команда домінувала над суперником і управляла грою. На установці перед грою ми говорили весь час пресингувати, активно грати в зоні противника, діяти агресивно. І другий тайм не був винятком. Погода, напевно, трохи завадила, але хлопці все одно старалися це виконувати.
- Буяльський відіграв 45 хвилин, Кранчар - 90. Таким було побажання головного тренера Сергія Реброва?
- Так, Сергій Станіславович висловив свої побажання щодо цих гравців, і ми не могли не прислухатися. Кранчар набирає фізичні кондиції через ігри за дубль. А Буяльський підтримує ігрову форму, і готуватиметься до завтрашньої гри першої команди.
- Сьогодні Кранчар був дуже активним, наскільки, на ваш погляд, він вже готовий грати в першій команді?
- Він - хороший майстер, але на даний момент фізичні кондиції ще не дозволяють йому розкритися повною мірою і гідно виступати за першу команду. Але є час, і та гра, яку він продемонстрував за дубль, з його можливостями і стараннями він незабаром набере оптимальну форму і допоможе першій команді і в чемпіонаті, і в єврокубках.
- Чи є у вас до нього питання по самовіддачі?
- Якщо в першій грі 50 на 50, то сьогодні не було. Ніко - професіонал і розумний хлопець. Ми перед грою розмовляли з ним і просили, щоб він був більш активним не тільки з м'ячем, а й займав не менш активну позицію без м'яча. Сьогодні він старався, біг, робив підкати. Сподіваємося, крок за кроком він буде додавати.
- Чому ви провели зворотну заміну Мироненко?
- Іван отримав травму, лікарі будуть розбиратися, що там сталося. До вечора вже будемо точно знати, що з ним.
- У цьому матчі капітаном був Харатін, в попередніх - Бурда, ще раніше - Полегенько. Так вирішила команда чи ви призначили?
- Було загальнокомандне зібрання, на якому було прийнято рішення, що Бурда буде капітаном, а Харатін і Полегенько - його помічниками. На сьогодні Бурда зайнятий в першій команді, тому пов'язку автоматично отримав Харатін.
- Ви вже вдруге міняєте Полегенько наприкінці матчу. Йому чогось не вистачає?
- Ні, всього вистачає. Просто так складаються гри, що ми маємо можливість дати пограти і іншим футболістам теж, щоб вони знаходилися в ігровому тонусі.
- Чому сьогодні не грав Циганков?
- Він отримав мікротравму в грі за збірну, і не міг взяти участі в грі з «Іллічівцем».
- Сьогодні Харатін грав на незвичній позиції центрального захисника. З чим це пов'язано?
- Знову ж таки, виходячи з побажань Сергія Реброва, ми спробували його на цьому місці. Вперше це сталося в матчі з «Олімпіком». Сьогодні хороший гравець оборони - це дефіцит не тільки в «Динамо». Експериментуємо. Бурду забрали до першої команди, і ми вирішили спробувати Харатіна на цій позиції - нехай набереться більше навичок в цій ролі.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер