Юрій МОРОЗ: «Наша стратегія виявилася успішною»

Юрій МОРОЗ: «Наша стратегія виявилася успішною»

- У першому таймі «Дніпро» зустрів вашу команду агресивною, грубою грою. Наскільки ви були готові до такого недружнього прийому?

- Не скажу, що це погано. У цій грі, особливо в першому таймі, суперник мені дуже сподобався. Хороша, конкурентоспроможна команда. Хлопці не знітилися, хлопці билися, «кусалися». При цьому ми завжди маємо бути на висоті. Відповідати агресією на агресію, але в рамках правил. Відповідати не лише зіткненнями, але й забитими м'ячами, активністю при грі в атаці та надійністю в обороні.

- Ведучи в рахунку у другому таймі, «Динамо» закрило суперника на чужій половині поля, не дозволяючи створювати моменти. Спрацював принцип «найкраща оборона – це напад»?

- Можна сказати, так. Ми просили хлопців не сідати, не опускатися глибоко. Наші інсайди та Назар Русин увесь час вступали в єдиноборства на чужій половині поля, змушуючи суперників увесь час грати в умовах цейтнота. Завдяки цьому, у дніпровців йшли безадресні закидання вперед, а такі м'ячі наші захисники зобов'язані вигравати, що вони й робили. Наша стратегія на матч, як на перший тайм, так і на другий, виявилася успішною.

Після перерви у нас активніше запрацювали фланги й наші гравці почали бігти до штрафного майданчика суперника. М'яч почав ходити в середині поля, гравці оборони надійно перекривали небезпечні зони. І ми довели гру до переможного кінця.

- Героєм матчу можна заслужено назвати Євгена Смирного?

- Женя Смирний провів хорошу гру. При цьому він починав матч у середині поля, граючи на позиції інсайда. Коли травму отримав Денис Янаков, ми змушені були поставити туди Наумця, а Женю перевести на фланг. В епізоді, коли він забив гол, я, якщо чесно, почав сумніватися, чи не було там дірки в сітці. У нього було ще кілька моментів, аби забити. Сьогодні він був на висоті, як і вся команда.

- Уже відомий характер пошкодження Янакова?

- Мікротравма. За сорок хвилин проти нього двічі дуже грубо зіграли, він отримав болючі удари, почав відчувати біль у боці. Тому ми вирішили поберегти його.

- Назарію Русину, мабуть, просто не вистачило везіння, щоб забити гол у цій грі? Адже у нього було багато дуже хороших моментів...

- Так, до того ж, дуже добре зіграв воротар «Дніпра». У першому таймі він урятував після хорошого удару Смирного. Русин був активний, агресивний, намагався реалізувати моменти, але йому, дійсно, не вистачало везіння, зокрема, в епізоді зі стійкою.

- Ваші підопічні сьогодні грали з характером, усі знову поверталися в бій після пошкоджень, незважаючи на грубі зіткнення...

- На мій погляд, хлопці мають проявляти на футбольному полі не лише свої найкращі ігрові якості, це само собою, але ще й дух переможців, волю, характер. У сучасному футболі без цих якостей важко чогось досягти, особливо, коли суперники рівні. Мене радує, що хлопці не шукають приводу, якщо щось не складається, а навпаки, пересилюють себе, б'ються до останньої хвилини, стараються. Це командний дух переможців. Якщо вони надалі будуть прогресувати в питаннях характеру, духу, прагнення бути першими, не програвати єдиноборства, то, відповідно, й їхні футбольні якості будуть яскравіше та краще проявлятися.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер