Юрій МОРОЗ: «Налаштовували хлопців на боротьбу – це й мало місце на полі»

Юрій МОРОЗ: «Налаштовували хлопців на боротьбу – це й мало місце на полі»

- Напевно, на результат сьогоднішнього матчу вплинула ротація складу. Але й на тих футболістів, які вийшли на поле, ліг значний тягар. Ті ж Миколенко та Дубінчак виглядали не так яскраво, як раніше. Можливо, з'являється втома. Не було єдності, особливо в лінії оборони. Ми багато пропускаємо. Занадто багато. У нас немає хорошої надійності в лінії оборони. Захищається вся команда, але ті моменти, які сьогодні були у суперника, виходили від наших гравців захисної лінії. Також хотілося би, щоб у нас надійніше та впевненіше грав воротар.

- Можна сказати, що Артур Глоба та Руслан Кошелєв не зовсім вдало провели перший тайм?

- Так, ми також засмучені, що хлопці, які працюють із нами, не показують того бажання й прагнення виходити на поле та демонструвати той футбол, який від них вимагається. Будемо розбиратися, з чим це пов'язано. Сьогодні нам було важко. Налаштовували хлопців на боротьбу – це й мало місце на полі. Мені здається, «Волинь» більше хотіла перемогти, ніж ми. А наші хлопці, напевно, хотіли більше обіграти суперника, але програвали боротьбу, не встигали за опонентами, слабко грали на підборі й часом втрачали ту командну нитку, яка завжди була нашим хорошим козирем. Тобто, було більше індивідуальних дій, не завжди, звичайно, але часто.

- До середини другого тайму слабше виглядав лівий край – саме звідти було пропущено четвертий гол. Це наслідок недостатньої взаємодії Дмитра Бабана та Владислава Алексеєва?

- Бабан грав у нас зовсім мало, й ми мали знаходити для нього ігровий час. У тому голі, який нам забили, звичайно, є і його провина, тому що потрібно тримати суперника, контролювати його дії, не дозволяти йому зіграти. Дитячі помилки й призвели до взяття воріт.

- Після того, як Лєднєв змістився на позицію під нападниками, він повинен був налагодити гру флангів?

- Богдан провів хорошу гру, в середині першого тайму ми його перевели в інсайди, й там він себе яскраво проявляв, віддавав передачі, старався, але часом також зловживав індивідуальними діями, менше віддавав передач на фланг, а більше грав на себе – іноді це йшло не на користь команді. Але він старався, незважаючи на те, що сьогодні його фізичний стан був не найкращим. Ми планували дати Богдану трохи перепочити, але не вдалося.

- Активність Влада Наумця, особливо, в компенсований час, можна віднести до позитивних моментів? Він та інші хлопці старалися наприкніці поєдинку, але просто не вистачило часу, щоб зрівняти рахунок?

- Можливо, й не вистачило, але говорячи про Влада, яскравий момент його сьогоднішньої гри – це забитий м'яч. В інший час він був непереконливим. Він, безперечно, талановитий хлопець, але хотілося би, щоб він більше й краще проявляв свій характер. Без цього в сучасному футболі досягти якогось успіху дуже важко, особливо на його позиції, де потрібно вміти й швидко атакувати, й так само швидко переключатися на відбір. А Влад більше готує себе на атаку, ніж намагається брати участь у колективних оборонних діях. А той час, який він провів активно, – це лише його п'ять хвилин. Решта 85 він був малорухливим та малопомітним, поступався в боротьбі. Але хлопці заслуговують не лише на критику – вони старалися, особливо в другому таймі, коли ми мали більше можливостей забити й урятувати гру, ніж пропустити.

- У той же час, команда забила три м'ячі – це не так погано?

- Так, радує, що ми забиваємо. З одного боку, це добре, але нам потрібно, щоб вони надійніше грали в обороні, й ми хочемо їх привчити до цього. Відповідальність гри в захисті, на мій погляд, вища, ніж в атаці. Попереду потрібні більш креативні гравці, там необхідно більше везіння. А у грі в обороні хлопці мають стояти на смерть, не дати пробити, діяти злагоджено. Сьогодні ж, повторюся, не було необхідної єдності, здатності нав'язати свою боротьбу та виграти її, бути готовим. Це й призвело до чотирьох пропущених м'ячів – це багато. Не пам'ятаю, щоб ми коли-небудь стільки пропускали. Відповідно, було важко їх усі відігравати. По ходу гри це вдавалося, але впевненості в тому, що доведемо матч до переможного кінця, було мало.

* фото А.Куцан

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер