Юрій МОРОЗ: «Передусім ми оцінюємо свою роботу»

Юрій МОРОЗ: «Передусім ми оцінюємо свою роботу»

- Юрію Леонтійовичу, як позначився на грі швидкий гол на перших хвилинах?

- Загалом, істотно швидкий гол на гру не вплинув. Можливо, ми отримали певний заряд упевненості. З іншого боку, після швидкого голу хлопці швидко повірили в те, що зараз вони швидко заб'ють і другий, і третій. Гра почала трохи розладнуватися, особливо в центрі поля, внаслідок чого доводилося трохи прикрикувати на хлопців, щоб вони зрозуміли, що швидкий гол не означає перемогу, адже ще грати й грати.

- Чому забивши все ж таки другий м'яч, команда не довела гру до спокійної перемоги, отримавши замість того нервову кінцівку?

- Якщо аналізувати наші ігри, видно, що на останні хвилин двадцять нас не завжди вистачає у функціональному, фізичному плані, у плані тактичної думки – взяти м'яча під контроль, притримати атаку, а не просто бити м'яча вперед. Замість цього ми повинні намагатися грати в конструктивний, практичний футбол. Можливо, позначається специфіка юнацтва, хлопці ще не перебудувалися повністю на футбол, в який грають у чемпіонатах U-19 та U-21.

- Назарій Русин кілька матчів не потрапляв до стартового складу, але сьогодні, вийшовши в основі, забив два голи. Чому він не виходить регулярно у старті?

- Сьогодні поява Назарія у складі додала нам потужності в атаці, ударної, бомбардирської потужності. Він молодець, що забив сьогодні два голи, хоча забивати голи – це його обов'язок. Але на сьогоднішній момент мене, як тренера, дещо не влаштовує його фізичний стан. Так, у нього була травма, через яку він пропустив близько двох тижнів. Але напередодні матчу Юнацької Ліги УЄФА хотілося би, аби він виглядав свіжішим, яскравішим не лише в реалізації моментів, але й у розвитку атак, атакуючих комбінацій.

- Чому навіть у заявці на гру не опинилося Верхоланцева, який вийшов у стартовому складі в попередньому матчі?

- У нас конкуренція. В попередньому матчі в заявці не було Зубкова, цього разу – Верхоланцева. У нас є група гравців, які конкурують за місце у складі. Ми аналізуємо тренувальний процес, ігри, що відбулися, й робимо певні висновки.

- Два місяці тому більшість хлопців, які вийшли сьогодні у складі, грали тут у фіналі ДЮФЛУ. Вони вже призвичаїлися до гри в чемпіонаті U-19?

- Звичайно, нам хочеться, щоб хлопці якомога швидше адаптувалися до більш дорослого футболу. Сьогодні «Карпати» продемонстрували велике бажання грати, й нашим хлопцям моментами було дуже важко. Головне, аби вони не зупинялися на тому успіху в ДЮФЛУ, а рухалися далі, прогресували й вигравали, аби цей успіх завжди їх супроводжував.

- Чи аналізували ви вже матчі суперників «Динамо» по Юнацькій Лізі УЄФА?

- У нас цим займається людина, готує матеріали. Після приїзду ми вже займемося цим, однак 9-го числа у нас ще гра в чемпіонаті, до якої ми зараз готуємося в першу чергу. Потім уже переключимося на «Наполі».

- Як загалом оціните жереб та суперників?

- Хороші, сильні, рівні команди. Завжди приємно грати з сильними, рівними суперниками. Ми оцінюємо не лише суперників, але, перш за все, свою роботу, тобто, куди ми рухаємося, робимо крок назад або крок уперед. Для мене, як для тренера, це дуже важливо. Ми повинні не відставати від європейських грандів, а в чомусь, можливо, й випереджати.

- Які конкретні завдання будуть ставитися перед командою на Юнацьку Лігу УЄФА?

- Перемога в кожному матчі. Якомога вище просунутися в турнірній сітці. Звичайно, ми не відмовимося дійти до фіналу або навіть виграти у фіналі. Якщо ми виконаємо завдання виходу з групи, це ж не означає, що інших завдань у нас не буде.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер