Юрій МОРОЗ: «Присутня байдужість гравців, не вистачає колективізму і командної цілісності»

Юрій МОРОЗ: «Присутня байдужість гравців, не вистачає колективізму і командної цілісності»

- Буено з кожним днем ​​почувається все краще і краще, додає від гри до гри. Сьогодні він виділявся на полі і відрізнявся працездатністю. Його забитий м'яч - нагорода за це.

- Гол Калитвинцева - наслідок колективних дій команди?

- Швидко спрацювала контратака, хлопці діяли дуже здорово по такту і по швидкості. У результаті, Калитвинцев забив хороший гол.

- Здалося, Попов виглядав не дуже переконливо в центрі оборони, з чим це пов'язано?

- Сьогодні футболісти, які повернулися з чемпіонату Європи, діяли на тлі не те що втоми, а, скоріше, якоїсь байдужості. Начебто, вони одну справу зробили і на цьому закінчили, чекають наступного року. Денис перший тайм провів задовільно, а другий - слабенько. Також Сергій Булеца важкувато виходить на заміни, усе повільно, з якимись зазорами. Футбол - це не лише гра з м'ячем, це ще і самовіддача, боротьба за результат із супротивником, а іноді і з самим собою.

- Що скажете з приводу гола Юрія Шпирки?

- Сьогодні він добре відіграв і заслужено забив. У нього було багато моментів, які він міг закінчувати взяттям воріт: він мав можливості відзначитися і в першому таймі, словом, - молодець.

- Індивідуальна помилка Петрусенка - результат втоми?

- Ми весь час говоримо про втому, питання від чого хлопці втомилися? Грати у футбол? Ми перемагаємо 3:1, суперник грає вдесятьох. Петрусенку, Алібекову потрібно просто поставити жорсткіше ногу... Повторюся, спостерігається якась байдужість гравців, не вистачає колективізму в боротьбі за результат, адже його потрібно було всього лише зберегти. Щось не виходить, але досвідчені гравці, які працюють із першою командою, повинні вміти хоча б зберегти те, що є. Але, напевно, вони думають: «Там мене поки не бачать, а тут я вже переріс рівень». З педагогічної точки зору нам потрібно швидко і кардинально вирішити це питання.

- Третій м'яч пропустили через те, що почали нервувати?

- Ми самі собі створили проблеми. Інакше, як халатність, я це назвати не можу. У першому таймі хлопці все вирішили в плані результату, мали беззаперечну перевагу. Другий тайм, можливо, провели трохи гірше, може, трохи вплинули заміни, але одна група зупинилася з думкою так і дограти, а інша почала щось робити, але вже не виходило. Як результат у кожній грі ми пропускаємо 2-3 м'ячі. Як би не говорили і не підкреслювали, що в обороні потрібно грати надійніше, це не виходить. Причину бачу лише в байдужості і халатності. Начебто, хлопці стараються щось робити, але пізно. На мій погляд, у молодих гравців не може спостерігатися якась втома. Немає командної цілісності в боротьбі за результат, у бажанні бути першими. Так, за рахунок певної майстерності вони домінують, але чогось досягти можна лише кров'ю і потом. Це має вийти на перший план.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер