Юрій МОРОЗ: «Хлопці проявили характер та продемонстрували хорошу якість гри»

Юрій МОРОЗ: «Хлопці проявили характер та продемонстрували хорошу якість гри»

- Юрію Леонтійовичу, чому вийшло два таких різних тайми?

- Все ж таки, у діях наших хлопців відчувалася нервозність, адже це перша гра Ліги чемпіонів. Деякі гравці не впоралися з цією нервозністю. Крім того, в першому таймі трохи накульгувала реалізація, не було останнього пасу. Ми створювали моменти, але не могли поставити жирну крапку. Та ще й самі собі забили гол...

У перерві ми трохи заспокоїли хлопців, порадили діяти агресивніше, рухатися й активніше «рухати» м'яч по футбольному полю, а не самим бігати з м'ячем. У підсумку в другому таймі ми домінували, мали територіальну та ігрову перевагу й забили чотири м'ячі.

- На чому робили акценти при підготовці до матчу?

- У першу чергу, на забіганнях на флангах, стандартних положеннях.

- У першому таймі було помітно, що гравці нерідко підсковзуються на полі...

- Не скажу, що газон був у поганому стані, навпаки, він був практично ідеальним. Можливо, хлопці просто не адаптувалися до поля після поливу.

- Лівий фланг оборони «Наполі» часто провалювався. Ви вказували на це своїм підопічним у перерві?

- Ні. У нас обидва фланги хороші – й Михайличенко, й Лєднєв, і Тимчик із Дубінчаком, які активно підключаються до атаки. Ми не акцентуємо увагу на грі лише через фланги, але намагаємося розтягувати лінію оборони. Ми бачили, що суперник сильніше притиснувся до своїх воріт, особливо в другому таймі, тому флангові атаки мали принести успіх. Другий гол наша команда забила після флангової передачі. Хлопці проявили характер та продемонстрували хорошу якість гри.

- Італійці відомі своєю надмірною емоційністю. Чи не вказували ви хлопцям на це, аби вони грали обережніше, не піддавалися на провокації?

- Та ні. Хоч і не можна сказати, що хлопці надто досвідчені, але більшість із них мають досвід ігор у міжнародних матчах за збірну. До того ж, відсотків 90 брали участь у минулорічній Юнацькій Лізі УЄФА. Так що певний досвід та знання у них є.

- Вам не здається, що Богдан Михайличенко вже переріс рівень юнацького та молодіжного футболу й готовий спробувати себе в дорослому?

- Дійсно, його гра заслуговує уваги. Нерегулярно, але доволі часто він тренується з першою командою.

- Ви будете підбирати тактику в матчах групи під кожного суперника або відштовхуватися від своєї гри?

- Ні, ми будемо відштовхуватися від своєї гри. У нас є свій малюнок, своя структура, своє бачення. Футболісти мають зростати й безболісно переходити з U-19 до дубля, а з дубля – до першої команди. Звичайно, ми будемо приділяти увагу й суперникам, особливо індивідуальним якостям, антропометрії суперників, активності ведення гри та іншим компонентам. Але, в першу чергу, ми націлені на свою гру. Для мене важливо, щоб суперник був змушений підлаштовуватися під нашу команду.

- Говорячи про турнірну стратегію, будете слідкувати за станом справ у турнірній таблиці або в кожному матчі грати просто на перемогу?

- Звичайно, ми будемо цікавитися турнірним становищем, будемо дивитися на результати в нашій групі, але це не заважає нам намагатися в кожному матчі здобувати перемоги. Завдання ставимо максимальні.

* фото А.Куцан

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер