Юрій Мороз: «Суперники стримали Ваната, але проявили себе інші гравці атаки»

Юрій Мороз: «Суперники стримали Ваната, але проявили себе інші гравці атаки»

- Попри великий рахунок, найкращому бомбардиру команди Ванату відзначитися не вдалося через щільну опіку з боку суперників...

- Дійсно, суперник стримував його. Але, на щастя, проявили себе інші гравці атаки. А Ванат, можливо, не був сьогодні настільки агресивним, як зазвичай.

- Роль бомбардирів узяли на себе Вікентій Волошин та Надольский. Із чим пов'язана така результативність півзахисників?

- Вони по суті в кожній грі проявляють себе, і дії в атаці дозволяють їм забивати м'ячі. Сьогодні вся група атаки в цілому зіграла продуктивно та якісно - було багато моментів, щоправда, не всі реалізували.

- Для «Минаю» головним завданням було забити хоча б м'яч престижу, але його виконати гостям не вдалося, багато в чому через упевнені дії в центрі захисту пари Біловар-Вівчаренко...

- Загалом у захисті ми зіграли надійно, якщо не пропустили сьогодні. Але в першому таймі футболісти «Минаю» могли забивати, особливо зі стандартних положень. Лише після другого гола вони фактично кинули боротися, а до цього билися й, можна сказати, була рівна гра. Захисники зіграли надійно, але хотілося би ще більше впевненості від них - не лише у грі в обороні, а й при володінні м'ячем нашої команди, щоб вони спрямовували розвиток атаки. Є над чим працювати в цьому напрямку.

- Сьогодні була залучена ціла група футболістів із команди U19...

- У нас є певні проблеми з травмованими гравцями, тому залучаємо гравців із команди U19. Аналогічно й ми можемо віддати футболістів у разі, якщо у них виникають кадрові проблеми. Це нормальна система, адже ми працюємо в одному напрямку, щоб футболісти розвивалися. Не бачу в цьому жодних проблем. Наприклад, Царенко вийшов, діяв упевнено - видно, що хлопець розвивається, є в нього певний талант. Потрібно це розвивати, щоб він відчував свою потрібність у київському «Динамо».

- Ваші підопічні вже третій матч поспіль виграють із великим рахунком. У зв'язку з цим чи варто шукати якісь додаткові мотиваційні слова, щоб хлопці не розслаблялися?

- Ми готуємося від гри до гри. Рахунок останніх матчів свідчить, що ми, можливо, знаходимося на правильному шляху у плані тренувального процесу. Також важливий і рівень суперників. Але на сьогодні у них одна мотивація - стати гравцями першої команди. А прикладів у них багато - Шапаренко, Сирота, Забарний, Шепелєв, Циганков, які пройшли через молодіжний склад. На це в нас усе й націлене, будемо працювати в цьому напрямку та рухатися вперед.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер