Юрій МОРОЗ: «Залишилося поліпшити деякі моменти: додати потужності і швидкості»

Юрій МОРОЗ: «Залишилося поліпшити деякі моменти: додати потужності і швидкості»

До першого офіційного матчу проти одеського «Чорноморця» залишився тиждень. Наставник U-21 Юрій Мороз розповів про плани своїх підопічних на найближчі дні і оцінив контрольні матчі, які провела команда:

- Все добре, підготовка проходить нормально, всю необхідну роботу хлопці виконують - проблем немає. Були важкі дні, але футболісти терпіли і справлялися. За настроєм, бажанням, ставленням питань до гравців не маємо.

Провели три контрольні матчі - з «Оболонню», вінницькою «Нивою» та «Десною». Вийшли хороші, інформативні спаринги. В суботу у команди вихідний, а з неділі починаємо тижневий цикл перед поєдинком з «Чорноморцем».

- В контрольних іграх ви більше задіяли хлопців, на яких розраховуєте в офіційних матчах?

- Так, під час підготовчого етапу у нас було кілька груп - U-21, U-19 і ті футболісти, які підтримують форму і шукають собі нові клуби, всього близько 30 осіб. Але ігрової практики більше отримували ті хлопці, які гратимуть в чемпіонаті - на них робили більший акцент. Всього в поєдинках були задіяні близько 20-ти чоловік. Дивились хлопців на різних позиціях, багато уваги приділяли тактиці, силі, витривалості, словом, працювали комплексно, на тренуваннях всього було більш ніж достатньо.

Що стосується юнацького складу, то після того, як до них приєднаються футболісти з випускної групи академії, вони працюватимуть окремо, у них також заплановані контрольні матчі.

- Ви вже для себе приблизно визначилися зі стартовим складом?

- Так, щось кардинально міняти з минулого року не було сенсу, оскільки всі хлопці гідно себе проявили протягом сезону і заслужено виграли чемпіонат. Залишилося поліпшити деякі моменти: додати потужності, швидкості в усіх відношеннях - і в атаці, і в обороні. Про це ми багато говорили і тактично працювали. Хлопці повинні розуміти, що вчорашні заслуги вже залишилися в минулому, а сьогодні необхідно виходити на новий, більш високий рівень і бути готовими до максимальних вимог і задвдань.

- Як ваша команда буде працювати найближчого тижня?

- В одноразовому режимі, але будуть вправи і на витривалість, і робота в тренажерній залі.

- Чи збираєтеся підписувати нових гравців?

- Поки що кадрових змін не намічається. Підписали лише для команди U-19 правого захисника 2000-го року народження. Це Євген Кащій - українець, який довгий час грав в Іспанії. Він і батьки виявили бажання приїхати в київське «Динамо» на перегляд. Ми його подивилися в іграх, оцінили і прийняли рішення укласти з ним контракт. Хороший хлопець, має певний рівень і перспективу для потрапляння у першу команду, справив хороше враження.

Ну, і гарне посилення очікуємо в особі випускної академічної групи - там багато талановитих футболістів, кожного з них ми подивимося, проаналізуємо і оцінимо.

В цілому, основну частину молодіжної команди складуть гравці 1998-1999 років народження, буде кілька людей 1997 року і одиниці 1996 го - ті, хто наближений до першої команди.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер