Юрій Сьомін: «Команди рівня «Арсеналу» промахів не прощають»

Юрій Сьомін: «Команди рівня «Арсеналу» промахів не прощають»

"Динамо" – "Арсенал". Післяматчева прес-конференція головних тренерів "Динамо" Юрія Сьоміна та "Арсеналу" Арсена Венгера.

Юрій Сьомін, головний тренер "Динамо":

- Якби до гри із такою командою, як «Арсенал», нам сказали, що рахунок буде 1:1, ми були б дуже задоволені. Але оскільки перемога була десь поряд, то зараз присутнє певне задоволення. Це стосується виключно результату. Що стосується гри, то я дуже задоволений її змістом і загалом стартом у Лізі чемпіонів.

- Чи прикро для Вас, що команда пропустила гол на останніх хвилинах матчу?

- Прикро, не прикро... Було помилка, і команди рівня «Арсеналу» таких промахів не прощають.

- Коли зможе грати Мілевський і наскільки серйозна травма в Юссуфа?

- Діагноз Юссуфу, гадаю, поки що зарано ставити. Ймовірно, у нього якесь розтягнення м'яза. Що стосується Мілевського, то ми сподіваємося, що до наступного матчу він встигне відновитися.

- В другому таймі «Динамо» притиснулося до своїх воріт. Чим це було обумовлено: тренерською задумкою, втомою або її так змусив діяти суперник?

- Без сумнівів, суперник змусив нас грати в такому ключі. «Арсенал» пішов ва-банк, на поле вийшов ще один форвард і вони стали грати фактично з чотирма нападниками в атаці. Своїм тиском і володінням м'ячем «Арсенал» змусив нас сісти до оборони. Тому довелося ще Юссуфа залучити до оборонних дій.

- Яку частину вашої тактичної установки футболістам не вдалося виконати в сьогоднішньому матчі?


- Те, що нам не вдалося виконати, розбиратимемо вже завтра, коли разом зберемося на базі. Сьогодні я не готовий говорити на цю тему. Проте, ще раз повторюся, що я задоволений грою практично всіх футболістів, які брали участь в матчі.

* * *

Арсен Венгер, головний тренер "Арсеналу":

- Месьє Венгер, чому наприкінці поєдинку ви виказували незадоволення?


- Я хотів дізнатися, чому суддя дав командам відіграти лише одну хвилину з трьох доданих. Мені незрозуміло, як арбітри підраховують доданий час – з урахуванням усіх затримок часу на заміни і надання допомоги травмованим футболістам. Проте, суддя так нічого мені й не зміг пояснити.

- Що скажете з приводу пенальті?

- Я згоден з тим, що пенальті був. У тому епізоді Санья справді поклав обидві руки на плечі супернику, після чого той упав. Втім, нам нічого скаржитися на цей епізод – необхідно просто продовжувати грати в свій футбол.

Будь-яка гра – це комплекс позитивних і негативних емоцій. У першому таймі в нас було кілька можливостей вийти вперед, але в другій половині гри нас помітно перегравали. Наприкінці матчу, після того, як рахунок став 1:1, футболу вже не було як такого.

- «Арсенал» сьогодні здобув очко або навпаки?

- Ні-ні, сьогодні ми втратили два очки.

- Чи згодні Ви з тим, що ваша команда забивала гол з положення поза грою?

- Звичайно, ми не хочемо забивати голи з офсайдів. Втім, ми також не скаржимося на епізод із призначенням пенальті в наші ворота.

- Не секрет, що вашій команді не вистачає досвідченого опорного півзахисника. Трансферне вікно вже закрите. Надалі ви також розраховуватимете на Денілсона і Сонга, або взимку все ж таки будуть посилення?


- Зараз не зима. Взимку і будемо дивитися.

- Останнім часом Вільяма Галласа багато критикують. Що Ви можете сказати про його гру сьогодні?

- Вільям сьогодні відіграв на високому рівні, як і оборона в цілому.

- Оцініть, будь-ласка, гру «Динамо». І наскільки справедливий результат поєдинку?

- Кияни дуже добре відіграли в захисті. Від цього, звичайно, постраждав напад, проте могли забивати як ми, так і вони.

- На ваш погляд, на що може розраховувати «Динамо» в нинішньому груповому турнірі, якщо брати до уваги сьогоднішню гру?


- Поки я не можу оцінювати шанси команд, оскільки не знаю, в якій формі знаходяться «Порту» і «Фенербахче». Тільки зігравши з «Порту» за два тижні і з «Фенербахче» через місяць, можна буде робити певні висновки.

- Чи ризикували Ви, випускаючи нападника Бендтнера замість опорного півзахисника Сонга?


- Звичайно, це був ризик. По тій грі, яка була на полі, скоріше «Динамо» було ближчим до другого м'яча. Суперник не залишив мені іншого виходу і, як виявилося, ризик виявився виправданим.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер