Юрій Сьомін: «Найважливіше – збалансована гра і терпіння»

Юрій Сьомін: «Найважливіше – збалансована гра і терпіння»

Сьогодні на заміській базі в Конча-Заспі була проведена традиційна прес-конференція, яка передує завтрашньому поєдинку з турецьким «Фенербахче». З журналістами поспілкувалися головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін і захисник команди Андрій Несмачний.

- Матчем із «Фенербахче» ми завершуємо цей рік. Матч буде дуже важливим, в якому розігруватиметься путівка до Кубку УЄФА. Готувалися до цього поєдинку традиційно через матчі в чемпіонаті України. Добре, що грали з «Іллічівцем» 5-го грудня, оскільки в нас не було великої перерви. Футболісти, які були травмовані, не видужали, а до них ще додалися нові. Проте, до завтрашньої гри всі футболісти, які є в мене в розпорядженні, мають бути в повній бойовій готовності. Нам необхідна підтримка трибун. Запрошуємо вболівальників на стадіон, а ми, в свою чергу, спробуємо порадувати їх грою і позитивним результатом. Гадаю, надалі глядачів буде більше.

- Який результат влаштує вас у завтрашньому матчі?

- Тільки той, який виведе нас до Кубку УЄФА.

- Хто з футболістів на даний момент травмований і точно не зможе зіграти в завтрашньому матчі?

- Їх достатньо багато. Це Ель Каддурі, Алієв, Юссуф, Нінкович, Гусєв, Шацьких. Корреа, швидше за все, завтра опиниться в резерві. Також одужав Кравець і має всі шанси потрапити до заявки на матч.

- Зазвичай на прес-конференції ви приходили з Шовковським, а зараз – із Несмачним. З чим пов'язано ваше рішення?

- Мають з'являтися нові обличчя, та і відповідно до положення УЄФА, на прес-конференціях мають змінюватися футболісти. А Шовковського тримали, тому що до цього не програвали.

- Які маєте відчуття після п'яти матчів у Лізі чемпіонів?

- Перш за все, присутнє відчуття того, що в нас є команда. Гравці отримали величезний досвід. Команда збалансована, одночасно і молода, і досвідчена. Звичайно, були помилки, за які нас жорстоко покарали. Але це набутий досвід. На мій погляд, ми грали з командами високого європейського рівня, а футболісти, які протистояли нам, є світовими зірками. Проте, ми виглядали гідно, і це найважливіше.

- У трьох матчах «Динамо» втрачало очки на останніх хвилинах. Ви якось працюєте, щоб виправити це?

- Ми акцентуємо увагу гравців на тому, що в останні хвилини вони втрачають концентрацію. Я гадаю, це пов'язано з тим, що в чемпіонаті України просто немає настільки напружених матчів. Цілком можливо, необхідно було просто «гнути» свою лінію, не бігти вперед і виривати перемогу, як було в матчі з «Арсеналом», а в результаті отримувати м'яча в свої ворота.

- Що буде найважливішим для «Динамо» в завтрашньому матчі?

- Тільки Господь Бог може вам відповісти. Можу тільки сказати, що визначальними чинниками будуть збалансована гра і терпіння.

- Питання до Андрія Несмачного. З трьох матчів, в яких «Динамо» втрачало очки на останніх хвилинах, який з них був найбільш прикрим?

- Втрачати очки на останніх хвилинах завжди прикро, тому всі три матчі залишили неприємний осад. Виходить так, що за весь поєдинок створюєш багато моментів, володієш перевагою, віддаєш багато сил на футбольному полі, а в результаті програєш. Тому ми з хлопцями між собою домовилися, що поки суддя не дасть фінальний свисток, ми зберігатимемо концентрацію.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер