Юрій СЬОМІН: «Програючи на зборах, побачили, над чим потрібно працювати»

Юрій СЬОМІН: «Програючи на зборах, побачили, над чим потрібно працювати»

- Наскільки правдива інформація щодо форварда «Вільяреала» Марко Рубена, який скоро має перейти в «Динамо»?

- Я звик обговорювати футболіста, коли він приходить до мене на тренування. Але зараз можу сказати, що він приїхав на медогляд і, сподіваємось, завтра вже почне працювати з нами.

 - Що можете сказати з приводу Селіна?

- Поки нічого.

- Форварда, конкретно Марко Рубена, переглядали за вашою вказівкою?

- Я не даю вказівок. Це прерогатива президента, а я маю їх виконувати. Це наше спільне рішення – в питанні трансферу приймали участь і селекційна група, і тренер, і президент. Можу сказати, що гравець мав стабільну ігрову практику в чемпіонаті Іспанії, виступаючи за «Вільяреал». Він є форвардом таранного типу, досить мобільний. Сподіваюсь, у нього все вийде в «Динамо».

- В першому матчі у «Динамо» непростий суперник – донецький «Металург». Чи відчуваєте щось особливе перед стартом?

- Звісно, кожна команда, яка грає проти «Динамо», завжди мотивована більше, ніж на інших суперників. Наш майбутній опонент не є виключенням. «Металург» добре провів матч за Суперкубок, але «Шахтар» виявився сильніше. Команда знаходиться в хорошому стані, тому ми очікуємо на цікавий матч.

- Згідно з рейтингом, український чемпіонат входить до десятки найкращих першостей Європи. В той же час, у нас можна зазнати однієї поразки і не стати чемпіоном. Яку б оцінку ви дали чемпіонату України?

- Чемпіонат з кожним роком посилюється. Команд, які раніше були так званими, «хлопчиками для биття» і у яких можна було вигравати з великим рахунком, зараз практично немає. Ліга виросла і складно грати з кожним суперником. Також дуже сильно, на мій погляд, зросла організація чемпіонату, додали команди, які були аутсайдерами. Зараз практично в кожному матчі йде напружена боротьба.

- Ви плануєте посилюватись далі, чи придбанням Марко Рубена трансферна кампанія «Динамо» завершиться?

- Ми рухаємось поетапно. На сьогоднішній день наші придбання – це Кранчар, Велозу, який знаходиться у відпустці і поки не почав тренуватись, а також Рубен. Але про нього говорити поки не маю права, оскільки скажеш слово і все одразу може змінитись.

- Чи можете назвати позиції, які ще хочете підсилити?

- Цілком можливо, що це буде захисник. Для мене було б зручно, щоб він міг зіграти як в центрі, так і на кожному фланзі.

- Тобто ще один Бетао?

- Мені дуже подобається Бетао. Якщо прийде такий гравець, це буде добре для нас.

- Наскільки реальні чутки про те, що ви можете очолити збірну Росії?

- Це некоректне питання, та й оприлюднення РФС списку кандидатур також некоректне. Відповіси «ні» - станеш ворогом одного народу, відповіси «так» - станеш ворогом іншого народу (сміх в залі). Тож давайте не будемо обговорювати цю тему.

- А, на вашу думку, який тренер потрібен вашій збірній – росіянин чи іноземець?

- Коли я залишив посаду наставника збірної, після мене прийшов іноземець. На той момент ми зайшли в глухий кут і я думав, що команді потрібен новий свіжий тренер. Сьогодні я думаю, що збірну має очолити вітчизняний фахівець.

- Влітку «Динамо» придбало центральних півзахисників Кранчара, Богданова і Велозу. Чи не значить це, що в команді, з урахуванням Гармаша і Вукоєвича, забагато гравців цього амплуа?

- В центральній осі традиційно грають троє футболістів, та й ми маємо враховувати, що сезон дуже довгий. Нашим хлопцям дають багато жовтих карток, вилучають з поля…Думаю, непогано, якщо на цій позиції буде конкуренція. При цьому Гармаш може зіграти не лише в центрі, а й будь-якого інсайда.

- Хто стоятиме у воротах в матчі з донецьким «Металургом»?  

- Бойко. Коваль дискваліфікований, Шовковський лише почав працювати. Зараз Олександр тренується, але без падінь.

- Після завершення минулого сезону ви казали, що команду покинуть шестеро футболістів. Разом з виставленим на трансфер Алієвим виходить семеро. Але поки ніхто так і не покинув команду…

- А ви подивіться нашу заявку – з 25-ти чоловік немає Корреа, Алієва, Ель Каддурі, Сімовича і Шевченко. Придбали ж ми Богданова, Кранчара, Велозу і, сподіваємось, Рубена. Каверін швидше за все піде в оренду – він вже зрілий футболіст, йому необхідно грати.

Зміни є, ми маємо робити їх щороку. Але не шукайте якихось закулісних моментів – дивіться на суто футбольні. Гравці, які не потрапили в заявку, програли конкуренцію. Наприкінці минулого чемпіонату вони зазвичай були в резерві, тому необхідно було щось змінювати. У мене ніколи не було поганих стосунків з гравцями, і ніколи не буде.

Я був прихильником того, щоб Алієв повернувся з «Локомотива» в «Динамо», але ви самі бачили, що він почав грати гірше. Цілком можливо, що взимку, після першого кола, ми повернемо його назад. Але зараз Алієв, гравець національної збірної, не може сидіти в запасі чи грати за молодіжну команду. От і вся ситуація.

- Який загальний фізичний і психологічний стан гравців перед стартом чемпіонату?

- Мабуть післязавтра ви дасте кращу оцінку. Основна проблема в тому, що одна група футболістів почала працювати 28-го червня, а інша – 12-го липня. Футболісти національних збірних, а їх було десять, чотири дні працювали індивідуально і лише після цього приєднались до загальної групи. Товариські ігри проходили для нас складно, оскільки хлопці були в розбалансованому функціональному стані, через що і траплялись поразки. Але я вважаю, що це добре, оскільки ми побачили, над чим потрібно працювати. Зараз, на мій погляд, ми готові до сезону.

- Яке враження справив не зборах Кранчар?

- Він справив хороше враження, Ніко готовий виходити на поле з перших хвилин зі старту чемпіонату.

www.fcdynamo.kiev.ua

 

 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер