Юрій Сьомін: «Будемо добре працювати, буде і результат»

Юрій Сьомін: «Будемо добре працювати, буде і результат»

Напередодні від’їзду «Динамо» на підготовчий збір до Ізраїлю (16-30 січня) на базі в Кончі-Заспі відбувся день відкритих дверей, у рамках якого журналісти змогли поспілкуватися з головним тренером Юрієм Сьоміним, гравцями команди, постежити за перебігом тренування, а також стати свідками командної фотосесії.

Спочатку інтерес представників мас-медіа задовольнив Юрій Сьомін.

- Юрію Павловичу, чи всі гравці готові до підготовки до сезону?


- Окрім Бадра Ель Каддурі всі «у строю», завтра їдемо на збір. З огляду на те, що перші тренування проводяться на синтетичному покритті, внесені певні корективи. Наприклад, на ньому складно займатися Гусєву, не рекомендовано Шевченку.

- Чи все гаразд із дисципліною в команді? Кілька днів тому помітили Артема Мілевського, який палить...

- Ви самі сказали, це було кілька днів тому. Тоді була відпустка, яку гравці мають право самі обирати, як проводити. Звичайно, ми з ним будемо розмовляти з цього приводу. Одне можу сказати: перед початком занять футболісти проходять обстеження у лікарів, я розмовляю з гравцями. Жодного разу за весь період не бачив, щоб Мілевський був не в дуже хорошій формі. Навпаки, у нас Артем на тренуваннях завжди перший біжить у групі, в перших рядах проводить фізпідготовку. Отже з цим у нього немає жодних проблем. З іншого боку, він неодружений молодий парубок, чому йому не сходити з дівчиною до ресторану. Він не на зборах, це нормальна ситуація.

- Дениса Бойка ви вже пробачили?

- Весь час ви про штрафи говорите (сміється). Пробачили, він їде з нами на збір до Ізраїлю. Загалом на нього вирушає 32 людини. Троє з них приєднаються до групи після завершення Кубка Співдружності.

- Чи є у підопічних проблеми із зайвою вагою?

- Практично немає.

- Плануєте підсилювати склад новими гравцями?

- Перший збір ми відпрацюємо цим складом. Далі буде видно. Селекційна група працює, є певні прізвища. Особисто я вважаю, що варто брати лише сильніших гравців. А якщо він буде такого ж рівня, як вже наявний у нашому розпорядженні виконавець, це буде не підсилення, а всереднювання команди.

- Яким ви бачите графік підготовки Шевченка, якого турбує спина?

- В Ізраїлі для Андрія ритм тренувань та ігор буде аналогічним, як і в інших гравців. У Києві, на синтетичному покритті, його робота дещо обмежена.

- Мирча Луческу, коментуючи ваш прихід до «Динамо», сказав, що він би ніколи не повернувся тренувати свою колишню команду...

- Мені складно це коментувати. Ми з Мирчею в дуже хороших стосунках, я шаную його як тренера, професіонала. Ну, сказав, так сказав... Я дотримуюся іншої думки.

- Луческу каже, що в цьому випадку від тренера чекають якогось дива, а це заважає працювати...

- Дива чекають від будь-якого тренера, який прийшов і вдруге, і втретє. Завжди чекають на підсилення гри. Таких ситуацій у світі відбувається багато, вони були й у кар’єрі Валерія Лобановського. Підсилення гри всі ми чекаємо, я її чекаю. Будемо працювати.

- «Динамо» півторарічної давнини та нинішнє має великі відмінності?

- Гадаю, відмінності є. Прийшли нові гравці. Гадаю, зараз «Динамо» згуртованіша команда, сильніша. Виросла молодь, отримала ігрову практику. Це дуже радує. Якщо добре будемо працювати надалі, буде й результат.

- Коли відбудуться вибори капітана?

- Як і зазвичай, перед першою грою.

- Минулого року Маграо грав на незвичній для нього позиції лівого захисника. Де він буде виступати у вас?


- Я ще не готовий відповісти на це питання, подивимося його на різних позиціях. У Бразилії Маграо виступав «лінійним». На зборі побачимо, де гравця можна використовувати найкориснішим для команди чином.

- Раніше, коли ви працювали в «Динамо», проводилися відкриті для вболівальників тренування на стадіоні «Динамо», гравці часто відвідували дитячі будинки. На жаль, після вашого переходу подібну практику було порушено...


- Ви поставили хороше питання. Ми обов’язково будемо продовжувати традицію зустрічатися з уболівальниками на відкритих тренуваннях, відвідувати дитячі будинки. Це частина нашої роботи, нашого життя, нашої душі. Ми маємо допомагати дітям, у яких є проблеми. Я – лише за! Ми маємо ближчими бути з молодіжною та другою командою. До речі, 2-го лютого плануємо двома складами провести з ними спаринги. Це піде на користь усім.

- Як щодо зустрічі із представниками фан-клуба?

- В будь-який час. Проявляйте ініціативу, я готовий зустрітися з нашими вболівальниками.

- Збираєте інформацію про суперника в Лізі Європи, «Бешикташ»?

- Ми вивчаємо «Бешикташ», дивилися одну гру. Далі Сергію Реброву доручена ця робота. 21 січня він поїде на гру команди, можливо, 30-го січня поїду я. Знаю, «Бешикташ» добре підсилився. Прийшли Сімау, Алмейда, центральний півзахисник із Португалії (Фернандеш, – прим.ред.). Грає Гуті. У них хороша атака. Отже суперника вивчаємо.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер