Юрій Сьомін: «Був гідний, дуже цікавий матч»

Юрій Сьомін: «Був гідний, дуже цікавий матч»

«Динамо» – «Шахтар» – 2:3. Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- Напевно, складно пред’явити претензії гравцям за самовіддачею, за веденням гри. Єдине – цього разу ми зіграли дуже неякісно в обороні, припустилися низки грубих помилок, чим скористалися гравці «Шахтаря». Гравці блискуче використали епізоди, які були в них. Ми намагалися до останнього уникнути поразки, але ще одна помилка наприкінці не дозволила нам цього зробити.

- «Динамо» доволі впевнено переграло «Зорю», після чого вболівальники чекали не такого результату у сьогоднішньому матчі…

- Потрібно реально дивитися на речі. «Шахтар» – команда високого рівня, і був гідний, дуже цікавий матч, який, на жаль для нас, завершився поразкою. Більше жодної трагедії я не бачу.

- Чому не вийшов на поле Хачеріді, приміром, замість Бетао?

- Ви знаєте, скільки людей, стільки й думок. Ми вже давно хочемо задіяти Хачеріді, але він пропустив практично місяць. Ставити його на гру з «Шахтарем» було дуже ризиковано. Він зіграв лише один тайм за молодіжний склад. У нього бракувало ігрової практики.

- Як ви оціните гру в другому таймі? Здалося, що були занадто великі розриви між обороною та атакою?

- Ми створили багато моментів, і потрібна була реалізація.

- У другому таймі дуже непогано вийшов на заміну Алієв. Можливо, варто бууло його випустити раніше?

- Погоджуюсь із вами. Можливо, і варто було.

* * *

Мирча ЛУЧЕСКУ, головний тренер «Шахтаря»:

- Для нас дуже важлива сьогоднішня перемога. Ми приїхали до Києва після двох не дуже виразних ігор. Вже всі говорили про те, що в команді проблеми, велика криза, про те, що команда не готова. Усі дні, коли ми аналізували й готувалися до гри з «Динамо», я нагадував гравцям про ті тридцять хвилин матчу з «Металістом», коли ми «закрили» суперника у штрафному майданчику, показали характер і, можливо, не вистачило везіння, щоб забити. Із таким же настроєм мали вийти сьогодні, вдалося достукатися до хлопців.

Нелегко було перебудуватися. Ми, як ви знаєте, більше атакуюча команда, яка нав’язує свою гру. Тут же довелося більше попрацювати над тактичними задумками для того, щоб змусити «Динамо» атакувати, а ми могли використати своїх швидких гравців для контратак. Говорили про те, що «Динамо» розпочне перші хвилини дуже потужно, і це був якраз той час, коли ми могли використати свої контратаки та швидкість своїх гравців. Так і сталося в результаті.

Можу сказати, що перший тайм був дуже хорошим. «Динамо» нічого не створило в першій половині, а в епізоді з пропущеним голом м’яч пролетів через багато ніг футболістів, які паеребували у штрафному майданчику. У нас були ще непогані можливості в контратаках, але ми неправильно їх трактували. У перерві я попередив хлопців, що на останніх хвилинах м’яч напевно буде закидатися до штрафного майданчика, де мали нав’язувати боротьбу потужні гравці «Динамо». Так і сталося.

Я незадоволений двома моментами сьогоднішньої гри. Передусім, мені не сподобалася реакція футболістів – аж надто жорстоко вони грають. Як ніяк, багато хто з них грає разом у збірній, проте, це не завадило їм грати один проти одного занадто брутально. Гадаю, якби наша команда поступалася в рахунку, мої хлопці не так реагували б і не припускалися б стількох брутальних фолів. Другий гол, швидше за все, Мілевський забив, перед цим підробивши м’яча рукою. Гадаю, це невдача Колліни в плані того, що він хоче зробити із суддівством в Україні. Не маю нічого проти суддів, не чіпляюся до них, я лише говорю про те, що проаналізував за двома нашими матчами з «Металістом» та сьогоднішнім з «Динамо».

- Що з Чигринським?

- Швидше за все, надрив м’яза. У нього недолік підготовки. Швидше за все, Дмитро вилетів на три-чотири тижні. У найближчих матчах він точно не зіграє. Так само ми втратили Жадсона та Фернандіньо. Будемо намагатися знайти якісь інші резерви. Спробуємо вирішити свої завдання за допомогою молодих гравців, які талановиті, але не мають великого досвіду, таких як Дуглас Коста, Тейшейра. Також хотілося б відзначити по сьогоднішньому матчу Едуардо, який зіграв дуже грамотно. Не тому, що забив два голи, а загалом по грі. Він заслуговує на оплески. У нього також були проблеми, він довго не тренувався й багато пропустив, але сьогодні вийшов і довів, що є хорошим майстром.

- Чи можна сказати, що кризу подолано, і в матчі з «Зенітом» ми побачимо таку ж гру, як і сьогодні?


- Я би не став говорити про кризу. Почалося все з матчу проти «Порту», коли в нас вилучили двох центральних захисників. Ми були вимушені практично в кожній грі шукати якісь варіанти, різні поєднання гравців у матчах чемпіонату та Ліги чемпіонів. А це найважливіша позиція в будь-якій команді. Якщо центральні захисники не знаходять спільну мову, це може бути серйозно покарано. Невпевненість захисників передалася практично всій команді. У цьому я бачу головну причину тих результатів, які були в нас останнім часом.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер