Юрій Сьомін: «Чим далі – тим буде складніше»

Юрій Сьомін: «Чим далі – тим буде складніше»

«Валенсія» – «Динамо». Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- Ми дуже раді, що в складній грі із сильною командою, яка має в своєму розпорядженні блискучих футболістів, ми змогли здобути загальну перемогу. Причому це було зроблено, коли нам не вистачає ігрової практики і достатньо фізичних кондицій. Саме тому я вдвічі щасливий, оскільки за півтора минулих місяці мої підопічні виконали величезну роботу.

Доля була до нас суворою, і нам випала найсильніша команда в Кубку УЄФА. Чесно кажучи, коли генеральний директор Резо Чохонелідзе їхав на жеребкування, я йому сказав: «Тільки щоб «Валенсія» нам не попалася!». Склалося ж усе навпаки, і зараз ми щасливі, що вдалося пройти до наступного раунду.

- Юрію Павловичу, коли востаннє у вас була подібна концентрація нервів?


- Напевно, в кожній офіційній грі. Тобто – завжди.

- Тренер не може бути повністю задоволеним діями своєї команди. Сьогодні на скільки відсотків команда виконала вашу установку?

- Я і в першому матчі був задоволений діями всіх гравців, а сьогодні тим паче, оскільки ми пройшли до наступного етапу. Була хороша самовіддача, було виконано великий об'єм роботи, та і в тактичному плані гра була дуже добре організована. Звичайно, за винятком двох стандартних положень, які, здавалося б, багато тренували на зборах, штучно створювали різноманітні ситуації – як виявилося, не допомогло.

- Три українські команди пройшли до наступного етапу Кубка УЄФА. Чи не характеризує це рівень українського чемпіонату?

- Я би сказав, що рівень української ліги зростає з кожним роком. А успіх наших трьох команд означає, що ми не маємо принижувати свій національний футбол. Футбол у нас є, достатньо високого рівня, і ми рухаємося вперед.

- Ви не приховували, що хотіли зустрічі з «Валенсією» на пізнішому етапі. Чи означає це, що березневі матчі складуться для «Динамо» легше, тим паче суперник вже відомий?


- Я гадаю, чим далі – тим буде складніше.

- Трохи знімемо напругу. Нещодавно парламент ратифікував європейську угоду про захист кажанів. Чи не відчуваєте ви себе порушником міжнародної конвенції?


- (Сміх у залі) Це футбол... Більше мені сказати нема чого.

- Чи можна стверджувати, що сьогодні був найщасливіший день для вас цього року?

- Поза сумнівами, оскільки не кожному тренерові вдається зіграти й обіграти «Валенсію». Не кожному тренеру чи гравцю вдається зіграти проти зірок світової величини. Ми з честю вийшли з цього поєдинку, і звичайно ми щасливі. Але я також хотів би пригадати наші матчі в Лізі чемпіонів... Напевно, доля віддала нам борг за ті матчі, адже ми, за великим рахунком, по грі нікому із суперників по групі не програли. А якби десь трохи пощастило, то могли б і пройти до плей-офф.

- Як би ви оцінили сьогоднішню гру Артема Кравця?

- Це один із найталановитіших українських гравців. Шкода, що минулого року він упродовж тривалого періоду не грав на високому рівні у зв'язку з хворобою. Цього року він повністю пройшов підготовчий етап, і сьогодні зіграв блискуче. Та й команда йому допомагала – зокрема, дві блискучі голеві передачі.

 

* * *


Унаї ЕМЕРІ, головний тренер «Валенсії»:

- Чи вважаєте ви заслуженим вихід «Динамо» до 1/8 фіналу Кубка УЄФА?

- Це був матч рівних можливостей, і «Динамо» скористалося ними краще, ніж наша команда. «Динамо» проходить далі, так і не вигравши в нас у двох матчах, а лише за збігом обставин.

- Можете назвати причини, які не дозволили «Валенсії» пройти до наступного етапу?

- Те, що ми програли за сумою двох матчів — це тільки спортивний результат, який не має нічого спільного з іншими проблемами клубу. Просто сьогодні ми не змогли реалізувати свої моменти.

- Перед матчем ви заявляли, що знаєте, як обіграти «Динамо». Чим вас сьогодні здивував суперник?

- Наш оптимізм будувався на тому, що ми мали певну перевагу – результативну нічию на полі суперника. Але після першого гола в наші ворота цієї переваги не стало. Також я хотів би привітати «Динамо» з виходом до 1/8 фіналу Кубка УЄФА — це дуже важливий і заслужений результат.

Після цього прес-конференцію головного тренера «Валенсії» закінчили перекладати для українських журналістів. При цьому відзначивши, що їм не варто знати, про що буде йти розмова між іспанськими колегами і наставником «Валенсії». Що ж, це право суперника, але програвати також потрібно вміти – як би не було важко на душі.

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Валенсії.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер