Юрій Сьомін: « Клебера і Діого Рінкона віддаємо в оренду»

Юрій Сьомін: « Клебера і Діого Рінкона віддаємо в оренду»

Генеральний директор «Динамо» Резо Чохонелідзе, а також головний тренер команди Юрій Сьомін провели прес-конференцію, на якій підвели підсумки зборів в Ізраїлі і розповіли про найближчі плани «Динамо».

Першим взяв слово Юрій Павлович Сьомін.

- Як ви вже знаєте, до роботи ми приступили 9 січня і до 15 січня перебували в Києві. У перші два дні футболісти пройшли медогляд. На той момент стояло завдання відновити фізичні кондиції, які, відповідно, були втрачені за час відпустки. Другий тренувальний період становив 16 днів і включав турнір Кубка Першого каналу в Ізраїлі. Перший тиждень збору ми провели в місті Ейлаті, де для нас було створено чудові умови. Ми провели одну товариську зустріч із болгарським «Левскі», який було обіграно із рахунком 2:1. На цьому етапі підготовки нашим завданням був розвиток фізичний кондицій, збільшення обсягу занять. Якщо додати три матчі, проведених на Кубку Першого каналу, ми за ізраїльський збір провели чотири поєдинки – 20, 24, 26 і 31 січня. Контрольні поєдинки дали нам привід для роздумів, ми побачили в дії велику групу гравців – як досвідчених, так і молодих. На мій погляд, хлопці, починаючи з дня виходу з відпустки, провели дуже хорошу роботу. А коли проводиться хороша робота, то неодмінно буде й результат. Це дуже важливо, оскільки надає певної впевненості не лише гравцям, а й тренерському штабу.

Після прильоту до Києва футболістам було дано три вихідних – 1-3 лютого. 4 лютого ми знову приступили до роботи, вийшовши на основний етап підготовки. З 8 по 22 лютого ми пробудемо в Іспанії, де проведемо чотири матчі: 9 лютого («Зеніт»), 12 лютого («Белхатов», Польща), 17 лютого («Ростов») і 21 лютого (ЦСКА). 22 лютого повертаємось до Києва, де вже готуватимемось до матчу чемпіонату України проти дніпропетровського «Дніпра».

- Юрію Павловичу, ви можете назвати список футболістів, які вирушають завтра до Іспанії?

- Так, звичайно. Усього 30 чоловік. Це чотири воротарі – Шовковський, Луценко, Рибка, Годзюр, а також польові гравці – Допілка, Мандзюк, Михалик, Ващук, Дедечко, Несмачний, Федорів, Ель Каддурі, Діакате, Гіоане, Корреа, Алієв, Гусєв, Олейник, Нінкович, Главіна, Ребров, Мілевський, Шацьких, Кравець, Майкл, Фаркаш, Хачеріді. Уже в Іспанії до нас приєднається Юссуф, якого на пару днів відпустили додому, а також Бангура, який дещо затримався на Кубку африканських націй. Залишаються в Києві через травми Маркович і Романчук, які займатимуться індивідуально з тренером. Також, як ви знаєте, Гавранчича віддано в оренду в грецький ПАОК, і на даний момент вирішується питання про оренду Клебера і Діого Рінкона. Саме тому їх немає в списку.

- Пане Резо, прокоментуйте, будь-ласка, заяву Юрія Павловича про можливу оренду Клебера і Діого Рінкона.


- Головний тренер уже ознайомив вас із тією роботою, яка очікується на зборі в Іспанії. Ми віддали в оренду Гавранчича, оскільки Горан не вписується в техніко-тактичну схему, намічену головним тренером. Також ми думаємо віддати в оренду Клебера і Діого Рінкона, тим самим давши їм можливість наростити техніко тактичну підготовку в одному з бразильських клубів. Якщо ми побачимо певний прогрес у їхній грі, то обов’язково повернемо їх в команду.

- Юрію Павловичу, напевно, ви вчора дивились матч збірної України проти Кіпру. Ніскільки вам сподобалась гра динамівців?

- Так, гру дивився. Кращу оцінку дасть Олексій Михайличенко. На мій же погляд, у фізичному плані вони виглядали гідно. Особливо хотів би відзначити Артема Мілевського, який вийшов на заміну у другому таймі і дуже добре проявив себе.

Також я хотів би додати з приводу Клебера, Гавранчича, Діого Рінкона. Ми не можемо утримувати досвідчених і висококласних гравців у команді на даний момент. Ці гравці потрапили в резерв через те, що тривалий час були травмовані – особливо бразильці, які поїхали з Києва більше двох місяців тому. І проблеми з фізичним станом футболістів на сьогоднішній день були очевидні. Якби я їх не включав їх до основного складу, залишаючи в запасі, це була б наша загальна проблема. Саме тому було прийнято спільне рішення дати хлопцям пограти в інших клубах.

- На зборі в Ізраїлі на перегляді перебував хорват Ібрич. Якщо його немає в списку, відповідно, він не підійшов вам?

- Він досить хорошого рівня футболіст. Ібрич – опорний півзахисник. У нас на цю позицію достатньо своїх виконавців – Михалик, Юссуф, Корреа, Дедечко, Гіоане. Ібрич нічого наднезвичайного не показав і явної переваги над кимсь із наших хлопців я не помітив. А брати його і тримати у другій команді немає смислу. Тим паче коли в «Динамо-2» є достатньо молодих футболістів.

- Наскільки ви задоволені організацією турніру Кубка Першого каналу?

- Цей турнір організований просто чудово. Мені він дуже сподобався, і не лише тому, що ми не отримали в ньому перемогу. Він потрібен на цей період часу для команд, які грають у єврокубках. Поєдинки Кубка Першого каналу за напругою пристрастей ні чим не поступаються офіційним матчам. Головне, аби всі команди приїжджали і боролись на сто відсотків. Не заперечую, що певні корегування повинні бути внесені. Для прикладу, як на мене, оптимальним варіантом була б участь трьох українських і трьох російських. Як організатори вирішать – це вже не в моїй компетенції. Календар теж повинен бути однаковим для всіх. Якби ми не виграли в першому матчі у «Спартака», через день зіграти з «Црвеною Звєздою» нам було б дуже важко.

- У фінальному матчі Кубка Першого каналу проти «Шахтаря» динамівці діяли весь матч переважно від оборони. Це пов’язано з конкретною настановою чи з нинішнім станом команди?

- Це ще спірне питання, яким номером краще грати – першим чи другим. Скільки людей, стільки думок. У поєдинку проти «Шахтаря» було вирішено грати саме так. У принципі, у нас повинен бути не один тактичний план на гру, а кілька, щоб уже по ходу матчу можна було вносити корективи. Якщо ви помітили, то коли ми стали програвати «Шахтарю» 0:1, команда перейшла на гру в три захисники, а Юссуф висунувся вперед і фактично став грати нападника. У подальшому ми також дещо видозмінювали свої тактичні схеми. Якщо різні тактичні схеми виконуватимуться футболістами чітко, то ми в цьому плані просунемось далеко вперед.

- Рік тому після Кубка Першого каналу в Йожефа Сабо запитали про можливі придбання клубу, на що він відповів, мовляв, «нам би з усіма своїми футболістами розібратись». У вас зараз вимальовується схожа ситуація…


Резо Чохонелідзе: Юрій Павлович у своєму виступі детально розповів про свій напрямок роботи. У нас є молоді і перспективні футболісти, які перейшли з Академії, а також футболісти, які виступають у другій третій командах «Динамо». Після хорошої роботи Юрія Калитвинцева і Геннадія Литовченка ми отримали достатньо багато молодих футболістів із великими перспективами, і плануємо й надалі просуватись у цьому напрямку.

Юрій Сьомін: Ми повинні повністю реалізувати можливості нашого резерву. У нас є багато молодих хлопців, яким потрібно зробити крок уперед, щоб вирости в хороших майстрів. Є такі гравці і в Академії, які зараз працюють із тренером Юрієм Калитвинцевим. Уже зараз хотіли взяти в Іспанію двох-трьох футболістів, щоб вони краще адаптувались до вимог основного складу. У майбутньому продовжуватиме цей курс. І в іграх, і в тренувальній роботі. Лише в такому випадку гравці відчуватимуть, що їм довіряють.

- Хто з динамівських селекціонерів працює на Кубку африканських націй?

Резо Чохонелідзе: У Гані працюють Мороз і Лозинський. Вони аналізують ігри, команди, конкретних гравців, детально описують їх якості. Після повернення збереться селекційна група (ми взяли за практику робити це щопонеділка), і ми обговоримо конкретно кожну кандидатуру.

- У якому напрямі поїдуть Клебер і Діого Рінкон – на захід, чи на схід?

Резо Чохонелідзе: Вони великі футболісти, але після операцій їм ще далеко до своїх оптимальних кондицій. Після операції на колінному суглобі їм потрібно близько чотирьох місяців на відновлення. Стільки часу у нас немає. Вони повернуться додому, в Бразилію. Там кращі кліматичні умови, рідна домівка. Там вони наберуть кондиції, а потім Юрій Сьомін подивиться на них і скаже, чи варто їх повертати в «Динамо».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер