Юрій Сьомін: «Тримали руку на пульсі й заслужено виграли»

Юрій Сьомін: «Тримали руку на пульсі й заслужено виграли»

«Динамо» – «Літекс» – 1:0. Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:


- Сьогоднішнє протистояння чемпіона Болгарії та «Динамо» не стало виключенням – була дуже напружена гра. Ми задоволені результатом й виходом до групового турніру Ліги Європи, де продовжимо виступ у єврокубках. Це дуже важливо для нас. Сьогодні вийшов нервовий початок із нашого боку, й у «Літекса» було два моменти. Але після цього, на мій погляд, перевага була в нас, ми тримали руку на пульсі й заслужено виграли.

- Можете прокоментувати заміну Юссуфа, який відразу ж пішов до роздягальні?


- У Юссуфа болів шлунок, і він просив про заміну ще в перерві. Я попросив його вийти на поле й пограти, скільки він зможе. Ви ж, напевно, знову думаєте, що в нього якийсь конфлікт із кимось із нас. Насправді, він хлопець неконфліктний.

- Ви задоволені, як Данило відіграв на фланзі? Схему з одним фланговим гравцем використовуєте виключно через те, що в команді багато травмованих гравців?

- Сильва зіграв сьогодні непогано. Справді, зараз ми не можемо розраховувати на Гусєва, Кравця, Шевченко, Нінковича та багатьох інших. Сьогодні ми грали тими футболістами, які є в обоймі, гра будувалася на найкращих можливостях гравців, які є в наявності.

- Чи є якісь переваги перед завтрашнім жеребкуванням?

- Для нас це не грає жодної ролі, і вплинути на жеребкування ми не можемо. Як буде, так буде. Сподіваюся, нарешті жереб до нас буде прихильним.

- Діакате не брав участі в передматчевому тренуванні, сьогодні не потрапив до заявки на матч. Буквально кілька годин тому з’явилася інформація, що він переходить до іспанської «Гранади»…

- Так, справді. Причини цього рішення, передусім, сімейні, та й у нас на центральну позицію найближчим часом повернеться Михалик, і Пап ризикує опинитися поза складом. Напевно, цей перехід корисний як для гравця, так і для клубу. Тут було присутнім спільне бажання.

- Як проходить ваша адаптація в Києві? Не сумуєте за Москвою?

- Звичайно, сумую. А адаптація проходить нормально. Зараз дуже складно, але, в цілому, це робоча атмосфера. У футболі все добре, коли виграєш, а тільки приходять якісь поразки – жити стає дуже складно.

- Зірвався перехід Вайсса. Будете шукати гравця на цю позицію до закриття трансферного вікна?

- Перехід Вайсса зірвався, очевидно, через бажання гравця. Якщо футболіст душею й тілом не хоче грати в «Динамо» (Київ), то вмовляти його немає сенсу. Що стосується пошуків інших футболістів, то я нічого не буду говорити. Коли на тренуванні побачу футболіста, тоді й будемо розмовляти.

 
* * *


Любослав ПЕНЄВ, головний тренер «Літекса»:

- Ви прийшли на прес-конференцію в хорошому настрої. Чи значить це, що ви не особливо засмучені підсумковим результатом?


- Я чекав на подібне питання. Я задоволений, тому що наша команда добре проявила себе сьогодні, показавши свій високий клас – утім, як і в усіх п’яти попередніх матчах на євроарені в нинішньому сезоні. Саме це й радує мене. Також хотів би привітати «Динамо» із продовженням виступів у Лізі Європи.

- В першому матчі чи не найбільше небезпеки виходило від Тома. Чому його не опинилося навіть у заявці на сьогоднішній поєдинок?

- Він отримав травму, і взагалі не прилетів до Києва. Але, незважаючи ні на що, я задоволений грою команди. Саме ми створили перший небезпечний момент, після чого поцілили у стійку. Публіка почала нервувати, і це є показником, що ми грали на високому рівні, а «Динамо» не могло втілити в життя очікування вболівальників.

- Який із двох матчів вийшов для вашої команди складнішим?


- Будь-який матч проти такого суперника, як «Динамо», є важким. У цьому поєдинку ми мали забивати, причому якомога скоріше, щоб потім знову шукати щастя в контратаці. Але за якістю гри я задоволений обома матчами. Наші вболівальники були задоволені грою в Ловечу. Сподіваюся, і сьогодні вболівальники на стадіоні отримали задоволення від гри.

- Чи допомогли вашим гравцям шоколадні батончики, які були включені до вашого райдеру?


- Ми дуже задоволені гостинністю «Динамо» (Київ), у тому числі всіма тими солодощами, якими нас годували. Також ми відвідали дитячу академію, подивилися, як займаються маленькі діти.

- За двома матчами проти «Динамо», яких гравців суперника можете виокремити?

- Я не така людина, щоб давати оцінку гравцям команди-суперника. Я стежу за своїми гравцями, але можу сказати, що загальний рівень футболістів «Динамо» дуже високий. Навіть у тих умовах, коли багато травмованих не можуть вийти на поле, є присутніми потужні резерви. Принаймні, я суджу за тими футболістами, які протистояли нам.

- Чи знаєте ви про болгарську діаспору, яка мешкає в Україні?

- Знаю, що в Україні багато етнічних болгар, але жодного зв’язку з ними не підтримую.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер