Юрій СЬОМІН: «До матчу з «Шахтарем» була одна команда, після –дещо інша»

Юрій СЬОМІН: «До матчу з «Шахтарем» була одна команда, після –дещо інша»

- Два різних тайми – до вилучення й після. До вилучення ми мали перевагу, здавалося, що вдасться забити ще. Після вилучення гра вирівнялася, хоч і за цієї ситуації у нас були моменти, аби подвоїти рахунок. Але, як завжди, не забили ми – забили нам. Мабуть, нічия закономірна.

- Чи була у Вас зустріч із Ігорем Суркісом? Якщо була, то про що ви розмовляли?

- Ми зустрічаємось дуже часто. Тим паче, зараз нам потрібно подумати про подальші дії – що робити, які робити корективи, щоб рухатися далі. Ми завершили чемпіонат, набравши значно більше очок, ніж у двох попередніх сезонах, але чемпіонами не стали. Відповідно, чемпіонат можна назвати невдалим. Можу сказати одне – ми грали з усіх сил і чесно. Мабуть після матчу з «Шахтарем» ми не змогли зняти психологічний стрес із гравців. Але ми продовжуємо працювати, думаємо про те, які потрібно зробити зміни. Вони потрібні, і вони будуть зроблені. У нас є час для того, аби все зважити і рухатися далі.

- Тобто, Ви залишаєтесь?

- У мене контракт ще на два роки. Тому подібні питання не виникали.

- Як би Ви оцінили сезон?

- Я вже сказав, що він вийшов невдалим, хоч ми й набрали більше очок, ніж у попередні роки.

- Як пояснити той факт, що Ідейє із Ярмоленком восени забили 21 гол, фактично половину командних, а навесні лише три?

- Я частково відповів на це питання. До матчу з «Шахтарем» була одна команда, після –дещо інша. Були помилки й та знервованість, котра була присутня в наступному поєдинку, який ми проводили з «Ворсклою», призвела до того, що Гармаш, Мілевський та Гусєв отримали жовті картки, через які пропускали наступні ігри. За цієї же ситуації отримали травми Шовковський та Хачеріді. У заключному циклі ми не могли розраховувати на п’ятьох провідних виконавців. Ви справедливо зазначили, що після Нового року Ярмоленко та Ідейє грали гірше. У травні минулого року Ярмоленко також грав не найкращим чином. Потрібно розібратися, чому його фізичний стан у цей період був не найкращим.

- Із точки зору того, що не було ані гри, ані результату, чи мав цей сезон завершитися відставкою головного тренера?

- Це суперечливе питання. Якби не було гри, ми не набрали б такої кількості очок, не відірвалися би на 20 пунктів від «Металіста». Окремі матчу були непоганими. Також потрібно врахувати, що ми програли лише одного разу в сезоні.

- Ви не вважаєте себе тренером-боягузом, яким Вас вважає більшість уболівальників «Динамо»?

- Думки бувають різними і, мабуть, кожна з них має право на існування. Я ще раз хочу сказати, що є баланс між атакою та обороною. Ми намагалися його дотримуватися. Ще ніколи команди не вигравали, граючи бездумно лише в атаці. Ви вважаєте, що це неправильно, у мене інша думка. Розвиток завжди починається, коли у себе вдома все добре. Інша справа – ми мало забивали, особливо у другій частині сезону. Мабуть, не вистачає певної кваліфікації щоб вирішити долю матчу, як це було сьогодні.

- Девять гравців викликали до збірної. Чи не вплине це на підготовку команди до нового сезону?

- Гравці національної збірної вийдуть із відпустки на десять днів раніше, ніж решта. У нас заплановано два збори: перший, на якому їх не буде, буде тривати десять днів, а на другий вони поїдуть і будуть готуватися з командою.

- Що з Алієвим? Він не грає, хоч його також викликали до збірної…

- Усе залежить від нього. Адже крім нього є інші футболісти.

- Ви тренер старої школи, коли багато уваги приділяли індивідуальним бесідам. У матчі Євро-2012 між Україною та Швецією на полі будуть протистояти один одному Хачеріді та Ібрагимович. Чи робите ви щось, щоб Женя стримував свої емоції на полі?

- Ще невідомо, чи буде він грати проти шведів, тож зарано щось обговорювати. Це питання потрібно поставити Олегу Блохіну. Але я вважаю, що він став більш стриманим і змінив своє ставлення.

- У провідних клубах світу в тренерському штабі є психологи. Чи є така людина в «Динамо»?

- Такої людини в «Динамо» немає, але було б непогано, якби вона була. Гадаю, хорошого психолога можна було б узяти до штату. Але, чесно кажучи, я не знаю психологів у «Баварії» чи «Барселоні». У мене немає подібної інформації. Індивідуально працювати з футболістами простіше. Наприклад, правильно було б, якби із Хачеріді або Гармашем попрацювали психологи.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер